Piramit Haber

66 Bin Lirayı Bozuklarla Ödedi...

Türkiye

Türk Eğitim-Sen Şube Sekreteri Ali Uzay Sarı 'çevreyi kirletme' gerekçesiyle kesilen 66 TL'lik cezayı 1, 5 ve 10 kuruşluklarla ödedi!

Tokat'ta yapılan basın açıklaması sırasında üzerinde, 'Yandaş müdür koltuğu' yazısı bulunan koltuğu yakan Türk Eğitim- Sen Şube Sekreteri Ali Uzay Sarı'ya Zabıta Müdürlüğü tarafından çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 88 TL ceza kesildi. Sarı, peşin ödediği için 66 TL'ye düşen cezayı, 1, 5 ve 10 kuruşluklarla ödedi. Veznedeki görevli, poşetteki 1582 adet parayı, bozuk para sayma makinesinde 10 dakika saydı.
Tokat'ta 5 Eylül'de biraya gelen Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, okul müdürlüğü alımları için yapılan sözlü mülakatta sendika ayrımı yapıldığı gerekçesiyle basın açıklaması yaptı. Sendikacılar, yanlarında getirdikleri ve üzerinde, 'Yandaş müdür koltuğu' yazısı bulunan koltuğu da yaktı. Bir süre yanan koltuk, sendika üyeleri tarafından söndürüldü. Tokat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya ve Şube Sekreteri Ali Uzay Sarı'ya Kabahatler Kanunu çerçevesinde çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 88'er lira para cezası uyguladı.

BELEDİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Şube Sekreteri Ali Uzay Sarı, sendika üyeleri ile birlikte 88 TL'lik borcunu ödemek için Belediye'ye geldi. İlk olarak sendika üyeleri burada kentin farklı noktalarında kaldırım işgallerini gösteren 5 metrelik fotoğraf açtı. Ardından basın açıklaması yapan Sarı, "Zabıta arkadaşlarımız bu kabahatten dolayı bize ceza yazdıysa sizlere resimlerle göstereceğimiz Tokat'ımızın değişik bölgelerindeki yerlere ceza yazılmış mıdır? Tokat Belediyesi burada nasıl bir işlem yapmıştır? Yok yazılmadıysa buradan kamuoyu ile ilgili tüm yetkilileri tekrar uyarıyor ve diyoruz ki ' Türkiye Kamu Sen üyeleri ve çalışan arkadaşlarımızı bu tür baskılarla yıldırımayacağınızı ve haksızlık karşısında susan şeytan olmamak, el etek öpen, sürü toplum haline sokulabileceğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz' diyorum. Bu konuda görevli arkadaşlarımızı daha itinalı olmaya, kul hakkını dikkat etmeye ve insanları kutuplaştırmamaya özen göstermeye çağırıyoruz" dedi.

'1582 ADET BOZUK PARA VERDİ'

Sarı ve beraberindeki sendika üyeleri basın açıklamasının ardından, poşet içerisinde bulunan 1582 adet bozuk para ile birlikte Zabıta Müdürlüğü'ne gitti. Buradaki işlemlerin ardından Sarı, cezasını ödemek için vezneye çıktı. Bir süre sıra bekleyen Sarı, sıra kendisine gelince cezasını ödemek istediğini belirtip içerisinde 1, 5 ve 10 kuruşların bulunduğu poşeti veznedeki görevliye verdi. Görevli poşetteki paraları, bozuk para sayma makinesine koydu. Yaklaşık 10 dakika süren sayımın ardından 78 lira 75 kuruş çıktı. Borcunun ödemesinin ardından açıklama yapan Sarı, "88 TL'lik cezamızı peşin yatırdığımız için yüzde 25 indirim uygulandı, 66 TL aldılar. Bu 66 TL'yi de 1582 taneyi de 1 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruş olarak ödedik. Kalan bir kısmını da belediyedeki bağış kutusuna attık" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.