Piramit Haber

4 Ay Sonra Gelen Sonuç

Türkiye

Gezi parkı olaylarından hayatını kaybeden 22 Yaşındaki Abdullah Cömert'in ölüm nedeni 4 ay sonra ortaya çıktı. Polislerinde tanıklık ettiği raporda Cömert'in "Yandım" diye bağırdığı kaydedildi.

22 yaşındaki Abdullah Cömert, 3 Haziran’daki gösteride aniden yere düştü ve hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hasta takip formunda Cömert’in “ateşli silah yaralanması ile getirildiği ve başında muhtemel kurşun giriş ve çıkış deliği” olduğu belirtildi.

‘Kurşun deliği yok’
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın otopsi tutanağında ise Cömert’in başında çökme kırığı ve ekimozlar bulunduğu, ancak kurşun deliği olmadığı savunuldu. Cömert’in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Başsavcılıkça dosyanın gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu raporunda, dosya ekinde gönderilen otopsi fotoğraflarının incelenmesi sonunda “sağ parietal (kafatası yan kemiği) arka dış yan bölgede açıklığı arkaya bakan yarımay şeklinde büyük oranda düzgün kenarlı skalp laserasyonu (saçlı deride parçalı yaralanma) ve bunun oluşturduğu dairesel yapısına uyan bölgede düzgün halka şeklinde epidermal (üst deriye ait) doku kaybı gösteren saçlı deri lezyonu görüldüğü” belirtildi. Polisin göstericilere attığı gaz fişeği örneklerinin jandarma tarafından yapılan olay yeri incelemesi sırasında alınarak Adli Tıp’a gönderildiği belirtilen raporda, Brezilya menşeli bu gaz fişeklerinin fiziksel ve kimyasal özeliklerinin dikkate alındığı anlatıldı ve şöyle denildi:

‘Beyin kanaması’
“Kişinin ölümünün gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi ile oluşan kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu oybirliği ile mütalaa olunur.”
TANIKLAR ANLATTI: ‘Yandım’ diye bağırdı yere yığıldı!
Dosyada yer alan tanık ifadeleri de Adli Tıp raporu ile uyumlu çıktı. Tanık S.Ş, evinin olay yerine çok yakın olduğunu, bir topluluğun Uzunyol Sokağa doğru kaçarken gördüğünü, polislerin gaz bombası attıklarını, bu sırada bir gaz bombasının adını sonradan öğrendiği Abdullah Cömert’in kafasının yan tarafına isabet ettiğini anlattı. Tanık M.P de olayları eşiyle birlikte balkondan izlediklerini belirterek, “Yaklaşık 7-8 kişi kaçmaya başladı. O esnada 2-3 el gaz bombası atıldı. O esnada Abdullah Cömert’in sol baş tarafına doğru gaz bombasının çarptığını, şahsın ‘Yandım’ diye bağırarak yere düştüğünü gördüm” dedi.

Polisler de tanık oldu

Olayla ilgili olarak Akrep denilen araçta gaz bombası atmakla görevlendirildiklerini anlatan iki çevik kuvvet polisinin ise “tanık” sıfatıyla ifadelerine başvuruldu.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.