Piramit Haber

3. havalimanında Türklere iş yok!

Türkiye

İstanbul'un dev projesi olan 3. havalimanı inşaatında yaşanan kamyon şoförü krizi çok garip bir yöntemle çözüme kavuşturulacak. Vietnam kökenli kamyon şoförleri işe alınacak sorun çözülecek.

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir açıklamasında, yeni havalimanı inşaatı için 300 yeni kamyon aldıklarını ve iki vardiya çalışılacağı için 750 kamyon şoförüne gereksinim duyduklarını ifade etti. Özdemir, “Dikkat çekecek biçimde ilan verdik, yalnızca 85 şahıs alabildik. Tedbiren Vietnam’dan kamyon şoförü getirmek için izinleri aldık” diye konuştu.
İstanbul'da inşa edilen ve dünyanın oldukça büyük havalimanı olacak yeni havalimanı inşaatında garip bir kriz yaşanıyor. Projenin konsorsiyum ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 750 kamyon şoförüne ihtiyaçları olduğu ancak şu ana kadar yalnızca 85 kişinin meslek için müracaat ettiğini hepsini işe aldıklarını açıkladı.
Özdemir şöyle diye konuştu: “Kamyon siparişilerimiz kademeli geliyor. İlk etapta 300 kamyon geldi. Bu kamyonların iki vardiya çalışması gerekiyor. 300 kamyona toplamda 750-800 kamyon şoförü gerekiyor. Kamyon şoförü almak için gazetelere ilanlar verdik. Ancak şu ana kadar 82 şahıs müracaat etmiş. Belki 100’ü aşar fakat 800 kamyon şoförünü kısa sürede bulamayacağımız anlaşılıyor.”

VİETNAM İZNİ TAMAM
Bu konunun inşaatın seyri için son derece kritik olduğunu vurgulayan Nihat Özdemir, “İlanlara karşın, yeteri kadar kamyon şoförü bulamayacağımız görünüyor. Ortaklarımızdan biri Libya’daki bir projesinde Vietnamlı kamyon şoförleri kullanmış ve bol memnun kalmış. Onun önerisiyle Vietnam’dan kamyon şoförü getirebilmek için alakalı bakanlık ve kurumlara müracaat ettik, izinleri aldık. Bir süre daha bekleyip şayet kamyon şoförü bulamazsak ilk etapta ‘50 sayı ithal kamyon şoförü’ getirmeye başlayacağız” diye konuştu.

ÜCRETİMİZ DOLGUN

Nihat Özdemir, kamyon şoförlerinin ‘ücretleri düşük mü ki gelmiyorlar’ şeklindeki sorulara “Hayır, mutlaka piyasadaki gelirlerinden bol daha fazlasını veriyoruz. Yeterki gelsinler” diye yanıt verdi.

Özdemir şöyle devam etti: “Şu anda taşeronlarımızda da ayrıyeten 300 kamyon bize çalışıyor. Onlarda şoför mesele olmuyor çünkü zaten şoförlü olarak işi yapıyorlar. Biz kamyon dışında, dozer, silindir, greyder operatörleri bulmakta da oldukça büyük zorluk yaşıyoruz. Türkiye’de işsizlik varken elbette yurt dışından eleman getirmek istemeyiz fakat mecbur kalabiliriz.”
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.