Piramit Haber

3 Aylık Ömrü Kaldı!

Türkiye

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde beynindeki tümor nedeniyle bir süre tedavi gören 8 yaşındaki Azra Nur Yavuz’un hastalığı karşısında tıp çaresiz kaldı.

Baba Erdal Yavuz hastanede kızının 3 aylık ömrü kaldığını öğrendiğini ve çaresizce beklediklerini söyledi. Gümüşhane’de oturan Yavuz ailesi, şiddetli başağrısı çeken kızları Azra Nur Yavuz’u önce Trabzon Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü.
Burada bir sonuç alamayan aile, çocuklarını bu kez Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirdi. İzmit’te yaşayan akrabalarının yanında bir ev kiralayıp kızını Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi ettirmek isteyen aile hayal kırıklığına uğradı.
Burada yaklaşık 8 ay boyunca tedavi gören Azra Nur Yavuz’un beyin dokusu içeresinde büyüyen beyin destek dokusu tümörü (Glial) tespit edildi. Hastalığının tedavisi olmadığı anlaşılınca Kocaeli Üniversitesi Konseyi, aileye, çocuklarına bundan sonra evlerinde bakmalarını ve kısa bir ömrü kaldığını söyledi.

ÇARESİZCE BEKLİYORLAR

Azra’nın yaklaşık 3 aylık ömrü kaldığını öğrendiklerini belirten baba Erdal Yavuz şunları anlattı:
"Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin ardından, tek çare olarak da İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ’beyne nokta atışı’ denilen tedavinin uygulanacağını ve onun da en fazla bir kaç ay daha yaşamasına katkı sağlayacağını söylediler. Çok acı verici birşey olduğu için biz de kabul etmedik. Şimdi çaresizce kızımın ölümünü bekliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bize bir yol göstermelerini istiyoruz." Kızının durumu karşısında gözyaşlarına boğulan anne Havva Yavuz bir çare aradıklarını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "Kızımın yaşaması için tüm umutlarımızı yitirdik. Bize 3 aylık ömrü kaldığı söylendi. Başka hastanelerde belki bir çözümü olabilir, belki de yurt dışında bir çözüm bulabilirler. Elimiz kolumuz bağlı bir şekilde bekliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık."
Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen minik Azra Nur ise iyileşip okula gitmek istediğini, arkadaşlarını özlediğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.