Piramit Haber

26 tutuklama

Türkiye

Gaziantep merkezli operasyonda ''Kaçakçılık, sahtecilik ve dolandırıcılık'' iddiasıyla gözaltına alınan 33 kişiden 26'sı tutuklandı

GAZİANTEP

Alınan bilgiye göre, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep merkezli Adana, Mardin, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Mersin, Şırnak, Şanlıurfa, Bursa ve Konya'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 33 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Nizip Adliyesi'ne sevk edildi. 


Aralarında CHP Nizip İlçe Başkanı Abdullah Altunbaş ve iş adamı Mahmut T'nin de bulunduğu 26 zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 


Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 1.5 yıl sürdürülen planlı ve teknik takipli soruşturmada ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, petrol kaçakçılığı'' gibi suçları işlediği iddiasıyla 15 Kasım'da, Gaziantep merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alınmıştı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.