Piramit Haber

23 Nisan Hakkari, Muş ve Bitlis'te coşkuyla kutlandı

Türkiye

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

VAN 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı. Van merkezde olumsuz hava koşulları nedeniyle kutlama programı yarına ertelenirken, bağlı ilçelerdeyse kutlamalar yapıldı.

Hakkari'de Merkez Spor Salonu'nda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalarda değişik spor dallarında yapılan yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından şiirler okundu. 

Atatürk İlköğretim Okulu ve Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri, bölgelere ayrılan harita maketleriyle sahneye çıktı. Sırasıyla Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Ege, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine ait oyunları sergileyen öğrenciler, ellerindeki maketleri birleştirerek Türkiye haritası oluşturdu.

Nurettin Rençber'in "Barış" şarkısı eşliğinde el ele tutuşup gösterilerini bitiren öğrenciler, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Yan yana oturan Mehmetçik ve vatandaşlar, gösterileri birlikte izledi.

Mehmetçik ve çocuklar halay çekti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise Şemsettin Onay Anadolu Lisesi Bahçesi'nde kutlama programı düzenledi.

Yoğun katılım olduğu etkinlikte çocuklar, Kürtçe şarkılar eşliğinde Mehmetçikle kol kola halay çekti.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe bazı kadın veliler de yerel kıyafetleriyle katıldı.
Öte yandan Kayseri Melikşah Üniversitesi'nden Yüksekova'ya gelen Nijeryalı Ömer Adam İbrahim, etkinlikte ilgi odağı oldu. 

Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken İbrahim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'da gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi. 

Öğrencilerle eğlendiğini belirten İbrahim, "Yüksekova'yı çok güzel buldum. Çocuklar beni, ben de onları çok sevdim. İlçeye ilk defa geldim ve çok memnun kaldım. Bundan sonra da sık sık gelmeye çalışacağım" dedi.

Bitlis

Bitlis'te İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, velilerin çocuklara daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin dinamik ve hızla büyüyen bir devlet olduğunu belirten Yurdakul, devletin gerek iktisadi gerekse demokraside vatandaşa en iyi yaşam biçimini sunmak için çaba gösterdiğini ifade etti.

Programda öğrenciler halk oyunları ve dans gösterileri sundu. Hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.

Muş

Muş'ta da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Yavuz Selim Ortaokulu'nda devam etti. Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, gösterilerin sunulmasıyla son buldu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.