Piramit Haber

23 gün boyunca esir kaldık

Türkiye

Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılarak 3 haftadan fazla bir süre alıkonulan ve Türk makamlarının girişimi üzerine serbest kalan 8 Türk'ten 4'ü yurda döndü.

İSTANBUL 

Afganistan'ın Logar kentinde bir helikopterin acil iniş yapması sonucu Taliban tarafından kaçırılarak 3 haftadan fazla bir süre alıkonulan ve daha sonra Türk makamlarının girişimi üzerine serbest kalan 8 Türk'ten 4'ü yurda döndü.

Serbest bırakılan Türk vatandaşları Milayim Çelik, Erkan Kaya, Abdülbaki Aslanhan ile Nurettin Koştur'u taşıyan Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçak, Atatürk Havalimanı'na indi.

Pasaport kontrolleri sırasında Nurettin Koştur'un işlemlerinin uzaması nedeniyle diğer 3 çalışan bir süre arındırılmış salonda bekletildi. 

Milayim Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, serbest bırakıldıkları için Allah'a şükrettiklerini söyledi. 

Çelik, serbest bırakılmaları için girişimlerde bulunan Türk yetkililerine teşekkür ederek, "Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Orada 23 gün boyunca esir kaldık. Çok şükür ki şimdi iyiyiz" dedi.

Erkan Kaya, Afganistan'da esir kalan diğer arkadaşlarından bugüne kadar hiçbir haber alamadıklarını dile getirdi. 

Kaya, Afganistan'da nerede alıkonulduklarını da bilmediklerini anlatarak, "Devletimizden, Başbakan'ımızdan, Cumhurbaşkan'ımızdan, elçilikten ve oradaki çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Taliban bize asla kötü davranmadı" diye konuştu.

Adana'ya gittiler

Bu arada karşılama için Atatürk Havalimanı'na gelen Alaaddin Aslanhan'ın ağabeyi Abdülbaki Aslanhan ile buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Abdülbaki Aslanhan, terminalde bekleyen akrabaları tarafından da alkışlarla karşılandı.

Alaaddin Aslanhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok mutlu olduklarını belirterek, "Afganistan'da alıkonulan diğer Türk işçilerin de ailelerine kavuşması için hep birlikte dua ediyoruz" dedi.

Serbest bırakılan 4 Türk vatandaşı, yapılan işlemlerin ardından THY'nin tarifeli uçağıyla Adana'ya hareket etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.