Piramit Haber

2 bin hektarlık bir arazi kamulaştırılıyor

Türkiye

Bakan Yıldırım, 3. köprü ve bağlantı yolları üzerinde 2 bin hektarlık bir arazinin yol yapmak amacıyla kamulaştırıldığını, bu alanın yüzde 74'ünün orman alanı içinde kaldığını bildirdi..



ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalaj, tank ve kapların test, sertifikalandırma ve muayenelerin yapılması yetkilendirme protokolü imza töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3. Köprü Projesi kapsamında kamulaştırılacak alanda 1 milyon ağacın kesileceği iddiasının sorulması üzerine Yıldırım, otoyol ve köprünün 4'er gidiş 4'er geliş olmak üzere toplam 8 şerit olacağını anlatarak, ortada da bir gidiş bir geliş demiryolu olacağını, demiryolunun ileri ki yıllarda aynı güzergahta yapılmış olacağını söyledi.

Bazen tarım sahasından, ormanlık alandan geçildiğini, vadilerden geçilmesi halinde gerekiyorsa viyadük yapıldığını, dağlardan geçiyorsa tünel yapıldığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

''Velhasıl yol yapılması için ne lazımsa o teknik olarak yerine getiriliyor. Şimdi bu yol üzerinde 2 bin hektarlık bir arazi yol yapmak amacıyla batından doğuya yani Avrupa Yakası'ndan Asya Yakası'na yol koridoru içinde kamulaştırılıyor. Bu alanın yüzde 74'ü orman alanı içinde kalıyor. Diğerleri de farklı, tarım olan var, özel sahipli alan var. 4'te 3'ü orman alanında geçiyor. Bu projeyi ihale etmeden önce imar planı yapıldı. Bu imar planı belediyelerden onaylandı, bütün bakanlıklardan görüşleri alındı. Şimdi onaylanan plan dahilinde bu çalışmaları yürüteceğiz. Yalnız bir noktayı vatandaşlarımızın, İstanbulluların bilmesini istiyorum. Kamulaştırma alanı 2 bin hektar olmasına rağmen yolun oturacağı alanın toplamı 490 hektar yani 490 bin dönüm. Bir başka deyişle yani yapılacak 3. havalimanının terminalinin yarısı bile değil. İşi abartmaya lüzum yok. Orman yangınla mücadele için bile yol açıyor. Yani yol açmadan ormanlık alanda nasıl yangınla mücadele edeceksiniz, nasıl piknik alanına gideceksiniz, nasıl ormandan yolunuzu bulup da karşıya geçeceksiniz, mutlaka yol lazım, bu da o yollardan bir tanesi.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.