Piramit Haber

150 yıl sonra çamaşır makinası

Türkiye

Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanına konu olan Bursa’nın Zeyniler köyüne 150 yıl aradan sonra çamaşır makinesi geldi. Ekim ayında elektrik hatlarının tamamen çekilmesinin ardından köylüler soluğu beyaz eşya dükkanlarında aldı

 150 yıllık geçmişe sahip Zeyniler köyü yıllarca elektriğin geleceği günü beklemiş, çocuklar mum ve gaz lambalarının ışığında ders çalışarak öğrenimlerine devam etmişlerdi. 95 haneye sahip Zeyniler’de oturan vatandaşlar, köye elektrik gelmeden önce bazı köy sakinleri güneş enerjisini kullanarak, bazıları da su gücüyle enerji üreterek evlerini aydınlattı. Akü enerjisiyle televizyon bile çalıştıran köylüler, geçen ekim ayında elektriğe kavuştu.

Elektriklerin gelmesiyle birlikte evdeki tesisatlarını yenileyen Zeyniler köyü sakinleri, teknolojik yaşama geçişin mutluluğunu yaşadı. Köye ilk kez çamaşır makinesi girdiğini belirten Zeyniler sakinleri, bundan böyle kadınların çamaşırları da makinelerde yıkayıp teknolojinin nimetlerinden yararlanacaklarını söyledi.

Elektriğin köye gelmesiyle Zeyniler’de bundan böyle yaşamın daha farklı ve yaşanılır olacağını belirten köy muhtarı Mahmut Yıldırır, köyde artık teknolojiyi tam olarak kullanabileceklerini söyledi. Daha önce su ile elektrik enerjisi üreterek akülerini doldurduğunu belirten Yıldırır, daha sonra bunu aydınlatma ve televizyonu çalıştırmak için kullandığını söyledi. Artık Zeyniler sokaklarının da aydınlandığını belirten Yıldırır, elektriğin köye getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.