Piramit Haber

15 milyon ‘kimlik’ çalındı!

Türkiye

Siber suç polisi Türkiye genelindeki 15 milyon vatandaşın T.C kimlik bilgilerini çalan çeteyi İstanbul, Ankara ve Bingöl’de düzenlenen üç ayrı operasyonla çökertmeyi başardı.

İstanbul, Ankara ve Bingöl’de faaliyet gösteren şebekeye yönelik operasyonda, hukuka aykırı şekilde elde ettikleri vatandaşların kişisel verilerini para karşılığında sattıkları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı.
Kişisel bilgiler deşifre oldu

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçlarıyla ilgili altı ay önce başlattığı çalışma kapsamında, İstanbul, Ankara ve Bingöl’de faaliyet gösteren bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Baskın yapılan evlerdeki aramalarda, altı diz üstü bilgisayar, bir tablet bilgisayar, üç cep telefonu ve üç harddisk ele geçirildi. Ele geçirilen cihazlarda, Türkiye genelindeki 15 milyon vatandaşın T.C kimlik numarası, telefonu, adresi, ana-baba adıyla kimlik bilgilerinin kayıtlı olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin bazı banka, GSM operatörü ve sigorta şirketi çalışanlarından kaçak olarak elde ettikleri vatandaşların kişisel bilgilerini, hukuk bürolarına, mağaza ve satış şirketleriyle birçok özel kuruma para karşılığında sattıkları öne sürüldü. Şebekenin ele başı olduğu iddia edilen B.Ü.’nün de aralarında bulunduğu sekiz kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.