Piramit Haber

13 ülkeyle tek hükümet gibi

Türkiye

Türkiye, tek bir hükümet gibi karar alınan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyleri kapsamında 7 yılda 13 ülkeyle 281 anlaşma imzaladı..



ANKARA - Ali Öztürk

Türkiye'nin 2006'dan bu yana farklı ülkelerle kurduğu Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyleri (YDSK), ikili ilişkilerin zeminini sağlamlaştırıyor. 

İşbirliği Konseyleri bünyesindeki ortak bakanlar kurulu uygulaması, geleceğe yönelik politikaların belirlenmesine ve ülkeler arasındaki orta ve uzun vadeli projelerin gerçekleştirilmesine öncülük ediyor. Bu kapsamda, şu ana kadar YDSKların çatısı altında 13 ülkeyle 281 anlaşma imzalandı.

İlk olarak 19 Ocak 2006'da Türkiye-Brezilya arasında kurulan YDİK'in ardından sırasıyla Irak, Suriye, Rusya, Yunanistan, Azerbaycan, Lübnan, Pakistan, Ukrayna, Kırgızistan, Mısır, Bulgaristan ve Kazakistan'la çeşitli düzeylerde işbirliği konseyi anlaşmaları imzalandı ve ortak çalışmalar başladı. Söz konusu 13 ülkenin yanı sıra, 10 Haziran 2010'da, Türkiye-Suriye-Ürdün-Lübnan arasında Yüksek Düzeyli Dörtlü İşbirliği Konseyi (YDDİK) oluşturuldu.

Tek bir hükümet gibi karar alınan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantılarında, işbirliği alanlarının yanı sıra ülkeler arasındaki sorunlar ve fikir ayrılıkları da masaya yatırılıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.