Piramit Haber

12 Eylül öncesi ''sakıncalı personel'' listesi

Türkiye

12 Eylül davasına bakan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir belge, darbe öncesinde devlet kurumlarında "sakıncalı personel" listesi oluşturulduğunu ortaya çıkardı....ANKARA - Mehmet TosunBayrak Harekat Planı kapsamında devlet...

12 Eylül davasına bakan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir belge, darbe öncesinde devlet kurumlarında "sakıncalı personel" listesi oluşturulduğunu ortaya çıkardı.

...

ANKARA - Mehmet Tosun

Bayrak Harekat Planı kapsamında devlet kurumlarında görevlendirilecek ''irtibat subaylarına'' yönelik hazırlanan talimat, 12 Eylül'den önce ''sakıncalı personel'' listesi oluşturulduğunu ortaya çıkardı.

Talimatta, irtibat subaylarından, ''kuruluşlardaki militanların tespit edilmesi'', ''sakıncalı personel listesinin incelenerek, oda ve masalarının emniyete alınması'', ''personel arasında TSK yönetimi aleyhine tutum ve davranışların ortaya çıkarılarak gerekli yasal işlemin yapılması'' istendi.

Aynı subaylar, ''Normal çalışma düzenine geçildiğinde, hizmet ve faaliyetlerin TSK'ca verilen direktifler ve mevcut yasalar çerçevesinde yürütülüp yürütülmediğinin takip ve kontrol edilmesiyle'' de sorumlu tutuldu.

 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.