Piramit Haber

12 Eylül Davası Ertelendi...

Türkiye

12 Eylül davasında duruşma 27 Aralık'a ertelenirken sanıkların mal varlıklarına tedbir konulması talebi reddedildi.

Tarihi 12 Eylül davasında savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Mahkeme heyeti davayı 27 Aralık tarihine erteledi.
TELEKONFERANSLA SALONA BAĞLANDILAR
12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları davanın 17'nci duruşması yapıldı. Savcının esas hakkındaki mütalaası telekonferans yöntemiyle mahkeme salonuna bağlanan sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yüzüne okundu.

MÜEBBET HAPİS İSTENDİ
Savcı, Evren ve Şahinkaya için Türk Ceza Kanunu'nun "devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146'ıncı maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Ayrıca mahkemenin MİT'ten istediği, 12 Eylül'e giden süreçte hazırlanan Bayrak Harekat Direktifi'nde, 'Sivil İşler Koordinasyon Grubu' isimli teşkilatta görev alan sivil unsurlar hakkında bilgi ve belgelerle ilgili cevap da geldi.

MAHKEME ERTELENDİ

MİT, talebe ilişkin yapılan araştırma neticesinde bir bilgi ve belgeye rastlanmadığını bildirdi. Avukatların taleplerini de dinleyen mahkeme davayı 27 Aralık tarihine erteledi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.