Piramit Haber

10 Iraklı Ankara'da tedavi altına alındı

Türkiye

Irak'taki intihar saldırısında yaralanan ve tedavileri bu ülkede mümkün olmayan 10 Iraklı, askeri ambulans uçakla getirildikleri Ankara'da tedavi altına alındı.

ANKARA

Irak'ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde bir taziye meclisine düzenlenen intihar saldırısında yaralanan ve tedavileri bu ülkede mümkün olmayan 10 Iraklı, Kerkük Devlet Hastanesi'nden alınarak Erbil Havaalanı'na götürülerek, askeri ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. Uçak, Etimesgut'taki 11. Hava Üs Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na iniş yaptı.

Iraklı yaralılar, Numune, Atatürk, Dışkapı ile Keçiören Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavi altına alındı.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralıların isimlerinin Ali Ekber Nuri Beyatlı, Muhammed İbrahim Taha, İmaad Aziz Şefik olduğu öğrenildi.

Tuzhurmatulular acil müdahale gücü istiyor

Tuzhurmatu'da Belediye Meclisi'nde bir araya gelen Arap, Kürt, Türkmen temsilcileri, hükümeti, ilçede meydana gelen olaylara acil el koymaya çağırdı.

İlçe Kaymakamı Şellal Abdül ve İlçe Meclisi Başkanı Kadir Salih ve Irak Türkmen Cephesi Sellahattin İl Başkanlığı Temsilcisi Zeynelabidin Muhammet'in de aralarında bulunduğu Tuzhurmatu ilçe heyeti, düzenledikleri basın toplantısında meydana gelen kanlı eylemleri şiddetle kınayarak, hükümetten teröre karşı ciddi adımlar atmasını istedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.