Piramit Haber

Nokia öyle bir telefonla dönüyor ki!

Teknoloji

Nokia uzun bir aradan sonra cep telefonu sektörüne geri dönüyor. Piyasada olmadığı zamanların arasını kapatıp kapatamayacağı ise merak konusu.

Nokia uzun bir aradan sonra cep telefonu sektörüne geri dönüyor. Piyasada olmadığı zamanların arasını kapatıp kapatamayacağı ise merak konusu.

Cep telefonları kısmının ve isim kullanım hakkının Microsoft’a devredilmesinden itibaren geçen yıllarda, Microsoft markasının Nokia’nın marka değerini koruyamadığı tüm gerçekliğiyle ortada. Microsoft’un Windows Mobile işletim sistemiyle Nokia markasını kullanması, her ne kadar marka güçlü olursa olsun, uygulama geliştiricilerin bir türlü Windows Mobile işletim sisteminine ısınamamasıyla hüsrana dönüştü. 2016 yılında Nokia markası yerine Microsoft markasını kullanmaya başlayan firma, artık kullanım hakkını satın almış olduğu markanın avantajlarını da kullanma hakkını kaybetmiş oldu.

İsim kullanım hakkı anlaşmasının çok kısa bir süre sonra bitecek olmasıyla birlikte, uzun yıllar direnip üretmediği ve kendi satın aldığı Symbain işletim sistemini kullanmakta savaş verdiği zamanları geride bırakarak, günün getirdiklerine uygun olarak Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarını kısa bir süre içinde kullanıcılara sunabilir.

Uzun süredir dedikoduları dönen, Android Marshmallow 6.0 testleri de bulunan ancak piyasaya çıkmayan modellerini Nougat 7.0 ile piyasaya sürme hazırlığında olabilir.

Android 7.0 Nougat Operating System
1.4 GHz Octa-core Qualcomm 430 Processor
Adreno 505 GPU
3GB RAM

gibi özelliklere sahip olan cihazın test sonuçlarıyla orta-üst segment konumunda olabileceğini düşünebiliriz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.