Piramit Haber

Facebook'u en çok ve en az kullanan ülkeler

Teknoloji

Dünyanın en az Facebook kullanan ülkesinde sadece 20 kullanıcı var. İşte dünyanın en çok ve en az facebook kullanan ülkelerinin son 6 aylık verileri..

Socialbakers.com adlı medya araştırma ve internet pazarı araştırma platformu Facebook kullanıcı sayısını ülkelere göre analiz etti.
TÜKKİYE FACEBOOK KULLANIMINDA SON 5 YILDIR OLDUĞU GİBİ YİNE DÜNYA SIRALAMASINDA
Araştırmaya göre Türkiye 31 milyon 247 bin 120 Facebook kullanıcısıyla dünya genelinde 6. Avrupa genelinde ise birinci sırada yer aldı. Türkiye nüfusunun yüze 40.16′sı Facebook kullanıyor. Ülkedeki internet kullanıcılarının yüzde 89′u Facebook’a bağlanıyor. Türkiye’nin son 6 ayda Facebook kullanıcı sayısı 1 milyon 323 bin 520 kişi artmış durumda.

Türkiye Facebook kullanıcılar arasında yüzde 34 kadarı yani 10 milyon 311 bin 550 kişi, 18-24 yaş aralığına sahip. 25-34 yaş aralığı yüzde 28, 35-44 yaş aralığı ise yüzde 12 olarak belirtilmiş.

VATİKAN'DA SADECE 20 KİŞİ FACEBOOK KULLANIYOR
Socialbakers’ın ülke kategorisinde sipesifik ülke seçiminde ise: Vatikan’da sadece 20 kişinin Facebook kullandığı görünüyor.
FACEBOOK KULLANMAYI KİTLELER HALİNDE BIRAKAN ÜLKELER DE VAR
Şimdiye değin saat be saat tüm dünyada Facebook üyelerinin sayısı artıyordu. Ancak kişisel sebeplerin yanı sıra; kurumsal reklam politikaları ve facebook dolandırıcılarının etkisiyle Facebook’u terk edenlerin sayısı da dalgalanarak artıyor. Son altı ayda 21 milyondan fazla kişi Facebook kullanmayı bıraktı.
Son altı ayda: "ABD’de 9 milyona yakın insan facebook’u kullanmayı bırakırken İndonezya’da 2,5 milyon, İngiltere’de 2 milyon, Japonya’da 2 milyon, Güney Afrika’da 1 milyon, Nijerya’da 1,5 milyona yakın, Kanada’da 1 milyona yakın, Suudi Arabistan’da yarım milyon kişi Facebook’u bıraktı."
Daha küçük kitleler halinde Facebook’u kullanmayı bırakan ülkeler de var: "Almanya, İspanya, Avusturya, Venezuela, Şili, Rusya, İsveç, Hong Kong, Malezya ve İsrail’de artık facebook kullanmayanların sayısı toplamda 1 milyona yakın."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.