Piramit Haber

Nostradamus 1999-2025 Kehanetleri

Tarih

Kısaca hatırlamak gerekirse Nostradamus kimdir?

 14 Aralık 1503’te İtalya’dan göç etmiş Yahudi bir ailenin oğlu olarak Fransa’da doğdu. Ailesi engizisyonun yoğun baskılarıyla Katolik oldu. Olağanüstü yetenekleri daha küçük yaşta ortaya çıkan Nostradamus tıp, astroloji, astronomi, felsefe, Yunanca, Latince ve İbranice eğitimi gördü. Montpellier Üniversitesi’nde tıp eğitimine başladı. Veba salgınına karşı mücadelesiyle “harika doktor” olarak adını duyurdu ama ne yazık ki kendi karısı ve iki çocuğunu vebadan kurtaramadı. Bu büyük yıkımın ardından gezici doktorluğa başladı. Salon de Provence’a yerleşip yeniden evlendi ve altı çocuğu oldu. 1550 yılında yıllıklar ve teşhislerini yayımlamaya başladı. 1555’de kehanetlerini ilk kez yayınladı. 1559’da kral II.Henry ile ilgili kehaneti doğrulanınca ünlendi. Sarayın doktoru ve astrologu oldu. 2 Temmuz 1566’da öldü.
Nostradamus hayatı boyunca yüzlerce dörtlük kalem aldı ve pek çok kehanette bulundu. Bunların kimi gerçekleşti kimi ise gerçekleşmedi. Gerçekleşenlerden bazıları şöyle:

At üstünde yapılan ikili mızrak dövüşünde başından ağır biçimde iki darbe alan Fransız Kralı II.Henry 1 Temmuz 1559’da öldü.

1666 yazında Londra’da büyük bir yangın çıktı.

16 Ekim 1793’te Marie Antoinette idam edildi.

Branau Am Inn’da 20 Nisan 1889’da Adolf Hitler doğdu.

1945 yılında Hitler evlendi ve öldü.

1948 yılında İsrail devleti kuruldu.

1954 yılında Birleşik Arap Cumhuriyeti kuruldu.

1990 yılında Orta Doğu’da bir Arap lideri (Saddam Hüseyin) tüm batıya kafa tuttu.

Yazara göre insanlık tarihinde pek çok yeteneğin hepsiyle donatılmış sadece birkaç çok özel kişi bulunmaktadır. Leonardo Da Vinci nasıl hiç kimsenin hayal dahi edemediği denizaltı, helikopter gibi araçların ayrıntılı maketlerini yaptıysa ve Einstein elinde hiçbir kanıt olmadan izafiyet teorisini açıkladıysa Nostradamus da o nadir yeteneklerden biriydi.

Fontbrune’ün Nostradamus’un kehanetlerini nasıl gerçekleştirdiği ile ilgili teorisi ise oldukça cesurca: Onun bir zaman ve paralel evrenler yolcusu olduğu ve olayları bu sayede bu kadar detaylı ve doğru tasvir edebildiği yönünde.

Nostradamus’un bir kehaneti var ve oldukça tüyler ürpertici. Gerçi engin astronomi bilgisiyle 11 Ağustos 1999 yılında gerçekleşen son bin yılın son güneş tutulmasını hesaplamış olabilir. Ama hepimizi acılara boğan 17 Ağustos 1999 depremi de aynı yıl gerçekleşmişti. Bu konuyla ilgili bir dörtlüğü de bulunmakta kitaba göre. Nostradamus bu güneş tutulmasının Dünya’ya Deccal’in inişini haber verdiğini ve 25 yıl boyunca (1999-2025) tüm milletlerin acılar, savaşlar ve yıkımlarla titreyeceğini ve dünyanın çöle döneceğini buyurmuş. Ancak 25 yılın sonunda yeryüzünün yeni Altın Çağı’nın başlayacağını da müjdelemiş.

Nostradamus 1999-2025 kitabına göre gerçekleşmemiş 4 kehanet kaldı ve ne yazık ki birinde Türkiye’nin de adı geçiyor. Kehanet şöyle:

V,25

Mars, Güneş, Venüs Arslan burcunda,

Arap prensi, kilisenin egemenliğini denizde yenecek.

İran’da bir milyondan fazla insan birleşecek.

Gerçek yılan Türkiye ve Mısır’a girecek.

Detaylı yorumu bir kenara bırakarak özetlersem:

“Arap komutan Batı ordularını dize getirdikten sonra bir milyondan fazla asker İran’da toplanacak ve Çin (yılan) Türkiye ve Mısır’a saldıracak.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.