Piramit Haber

Yıllara meydan okuyorlar

Spor

Dünya Veteranlar Judo Şampiyonası'na katılacak sporcular madalya hedefliyor.

ANKARA - Yahya Oğuz

Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde 8-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak Dünya Veteranlar Judo Şampiyonası'na katılacak sporcular, Türkiye'ye madalyayla dönmek istiyor.

Veteranlar Judo Milli Takımı'nda yer alan Sefer Katipoğlu, ''İki çoğum var, onlar da judo sporuyla ilgileniyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Şampiyonada 100 kiloda ülkemi temsil edeceğim'' dedi.

Milli sporcu Osman Kurt da, 45 yıldan bu yana judoyla iç içe yaşadığına işaret ederek müsabakalarda 81 kiloda yarışacağını ifade etti.

İlk defe ABD'ye gideceği için heyecanlı olduğuna değinen Kurt, ''Teknik ve taktik konusunda her hangi bir sıkıntım yok. Ülkeme altın madalyayla dönmek için tüm gayretimi göstereceğim. Elde edeceğimiz başarılarla gençlere örnek olmak istiyorum. Bu yaşlarda minderlere çıkıp ter akıtabiliyorsak ne mutlu bize. Gençlerimiz bizleri örnek alsınlar'' diye konuştu.

Bir diğer milli sporcu Ahmet Özdemir ise Türkiye'yi 66 kiloda temsil edecek. 1971 yılından bu yana judo sporu yaptığını belirten Özdemir, eşinin bir yerini kırıp, sakat kalacağından korktuğunu ve kendisine sitem ettiğini söyledi. Buna rağmen judodan kopamadığını vurgulayan Özdemir, yaklaşık 1 yıldan bu yana her gün 2 saat çalışarak bu şampiyonaya hazırlandığını anlattı. 

Özdemir, antrenmanlarda partner bulmakta zorlandığına dikkati çekerek, ''Amacımız Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya ile dönmek'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.