Piramit Haber

Yeşil sahalardan mindere 

Spor

Güreşte 96 kiloda Türkiye'yi temsil eden Müren Mutlu, güreşten önce, futbolcu olmayı hayal ettiğini söyledi...

ANKARA - Hüseyin Yeşilkavak

Gürcistan'da yapılacak Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 96 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Müren Mutlu, futbolcu olmayı hayal ederken kendini minderde bulduğunu söyledi.

Milli güreşçi Mutlu, Ay-yıldızlı mayo ile ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda mindere çıkacağı için oldukça heyecanlı olduğunu belirtti.

Güreşe başlamadan önce futbol oynadığını dile getiren Mutlu, şunları söyledi:

''Aile olarak Bulgaristan'dan Türkiye'ye geldik. Babam Bulgaristan'da güreşiyordu. Sonra bir sakatlık geçirdi ve güreşi bıraktı. Türkiye'ye geldikten sonra, İstanbul'da Karadenizspor'un altyapısında futbola başladım. Futbolcu olmayı istiyordum. Forvet oynuyordum ve uzun boylu olduğumdan dolayı hava toplarına hakimiyetim çok iyiydi. Kafayla çok gollerim vardı. 2 yıl burada forma giydikten sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi mahallemizde güreş kulübü açtı. Babam güreşçi olduğu için beni oraya götürdü. Ondan sonra kendimi tamamen güreşe verdim. Futbolcu olmayı hayal ederken güreşçi oldum. Kramponlarımı çıkarıp güreş ayakkabılarını giyince ilk başlarda biraz burukluk yaşadım. Fakat şimdi güreşçi olarak çok daha mutluyum.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.