Piramit Haber

Yerlikaya Kırkpınar'a el atıyor

Spor

Federasyon, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin talimatnamesinde değişiklik yapmaya hazırlıyor....


ANKARA - Hüseyin Yeşilkavak

Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yayın haklarını kendilerine danışmadan bir yayıncı kuruluşa verdiğini, ayrıca Kırkpınar'ın isim hakkını pazarlamaya çalıştığını söyledi. 

Sedefçi'nin istişare yapmadan, ''Ben biliyorum, istediğimi yaparım'' mantığıyla yoluna devam ettiğini kaydeden Yerlikaya, ''Maalesef kendisi her zaman yaptığı gibi davranıyor. Geçen gün bir yorumunu okudum. 'Ben bu kadar pehlivana para veriyorum. Sen ne yapıyorsun ?' diyor. Tabii, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 1 milyon TL al, onu ver. Kendi kasandan vermiyorsun'' dedi.
Yerlikaya, Sedefçi'nin yaptıklarının şık olmadığını, kendisini bu konuda defalarca uyardığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Kırkpınar'ın talimatname değişikliğiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı yaptığım zaman ne yapacaksın? Yapmış olduğun protokolü kiminle uygulayacaksın? Kırkpınar, Güreş Federasyonu'nda... Talimatnamedeki maddeye 'yayın haklarını ve sponsorluk haklarını federasyon yürütür' dediğim zaman, senin yapmış olduğun tüm sözleşmeler hükümsüz kalır. Bundan sonraki süreçte ne olacak? Yağlı güreşin görmüş olduğu zararın karşılığını kim verecek? Sen bunun hesabını nasıl vereceksin? Bu millete nasıl hesap vereceksin?''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.