Piramit Haber

Yeni şampiyonlar yetiştiriyor

Spor

Milli motosikletçi Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu ve Harun Çabuk gibi gelecek vadeden motosikletçileri yarışlara hazırlıyor...

SAKARYA - Salih Eren/Mehmet Özcan

Dünya Superport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu (16) ve Harun Çabuk (15) gibi gelecek vadeden motosikletçileri Akyazı ilçesinde yaptırdığı pistte yarışlara hazırlıyor.

Razgatlıoğlu ve Çabuk ile antrenman yapan Sofuoğlu, her iki sporcunun da Türkiye adına şampiyonluklar kazanmasını hedefliyor. Razgatlıoğlu, Türkiye'yi Red Bull Motogp Rookies Cup'ta, Çabuk da Moriwaki Junior Cup'ta temsil edecek. 

Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birbirinden hırslı ve hızlı iki genç sürücüyle çalışmanın güzel olduğunu belirterek, her ikisinin de birbirinin rakibi olduğunu söyledi.

Toprak'ın da Harun'un da uluslararası yarışlarda Türkiye'yi temsil edeceğini anlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''Kategorilerinde ikisinin de şampiyon olacağına inanıyorum. Toprak, Motogp Rookies Cup'ta yarışacak. Gençlerin yarıştığı bir kupa ama Toprak çok tecrübeli. Tüm antrenmanlarını bir dünya şampiyonuyla yapıyor. Benimle çekişecek seviyeye ulaşıncaya kadar eğitiyorum. Şu anda da ufak motorda çekişiyoruz.
Harun da çok iyi. Dünkü antrenmanda üçümüzün dereceleri de birbirine yakındı. İkisinin de zamana ihtiyacı var. Avrupa arenasında biraz acemilik yaşayacaklar ama ikisi de şampiyon olacaktır. Toprak, şu anda 54 numarayla yarışıyor. Benden sonra 54 numarayı o taşıyacak. Harun da rahmetli Sinan ağabeyimin 61 numarasıyla yarışlara çıkacak. Sofuoğlu kardeşlerin bayrağını bu gençlerimiz götürecek.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.