Piramit Haber

Yeni gözde Salih Uçan 

Spor

Fenerbahçe'nin yıldızı parlayan oyuncusu Salih, kısa sürede kariyer basamaklarını hızla tırmandı...

İSTANBUL

Fenerbahçe'nin son haftalardaki performansıyla dikkati çeken genç futbolcusu Salih Uçan, 10 yaşında Marmaris Belediye Gençlikspor'da başlayan futbol kariyerinde kısa sürede önemli noktalara geldi.

Marmaris Belediye Gençlikspor'da 2004'te futbola adım atan Salih, kısa sürede İzmir kulüplerinin dikkatini çekti ve 2008 yılında Bucaspor altyapısına transfer oldu.

Bucaspor'la 15 ve 16 Yaş Altı takımlarında forma giyen Salih, 2010 yılında İzmir kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladı. Genç futbolcu, 2010-2011 yılında Bucaspor A2 takımıyla sahaya çıktığı 19 karşılaşmada rakip fileleri 1 kez havalandırdı.

Gösterdiği başarılı performans ile Bucaspor A takımına yükselen Salih, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden İzmir ekibinde ilk maçına Türkiye Kupası'nda çıktı. Salih Uçan'a Türkiye Kupası maçlarında forma veren isim ise şimdiki Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'ydı. 

Geçen sezon Bucaspor ile 1. Lig'de oynayan Salih, ortaya koyduğu başarılı performansla birçok takımın transfer listesine girdi.

Ege temsilcisiyle 2011-2012 sezonunda 1. Lig'de 24 karşılaşmaya çıkan genç futbolcu, 1 kez de gol sevinci yaşadı. Bu sezon başı Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın kadrosunda görmek istediği Salih Uçan, kısa kariyerinin en büyük transferine imza attı. Salih, sarı-lacivertli kulübe 1 milyon 400 bin avro ve Okan Alkan karşılığında transfer oldu. Genç futbolcular için önemli bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye geçen Salih, sarı-lacivertli kulüple 5 yıllık sözleşme imzaladı.

İkinci yarı çıkış yakaladı

Fenerbahçe formasıyla bu sezonun ilk yarısında ligde sadece 59 dakika oynayan Salih, ikinci yarıda toplam 219 dakika forma giydi ve 3 gol kaydetti.
Takımına Medical Park Antalyaspor ve Orduspor deplasmanlarında 3 puanı getiren golleri kaydeden Salih, Avrupa arenasında da sarı-lacivertlilere büyük katkıda bulundu. Genç futbolcu, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında ismi UEFA'ya bildirilmediği için oynayamadı. Salih, Ocak ayında isminin yeni listeye yazılmasıyla Avrupa maçlarında boy göstermeye başladı. Genç futbolcu Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile İstanbul'da yapılan UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçının 35. dakikasında sakatlanan Mehmet Topal'ın yerine oyuna girdi ve takımına 44. dakikada attığı golle turu getirdi.
Salih en son ligde Orduspor filelerini havalandırığı aşırtma vuruşla uzun süre unutulmayacak bir gole imza attı.

Milli takım kariyeri

İlk kez 15 Yaş Altı Milli Takımı'nda ay-yıldızlı formayı giyen Salih, değişik alt yaş kategorilerinde 53 kez milli oldu.
Milli forma altında ilk maçına 15 Yaş Altı Takımı ile Rusya karşısında çıkan sarı-lacivertli futbolcunun, 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Türkiye'de düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da forma giymesi bekleniyor. Milli takımın Dünya Kupası'nda en önemli kozu olan Salih, ay-yıldızlı forma altında ise gol sevinci yaşayamadı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.