Piramit Haber

Wushu'da 40 madalya

Spor

Geleneksel Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olan Türkiye, şampiyonayı 40 madalya ile tamamladı.

BÜKREŞ - Bayram Akkaya

Geleneksel Avrupa Wushu Şampiyonası Romanya'nın başkenti Bükreş'te sona erdi. Takım halinde ikinci olan Türkiye, şampiyonayı 17 altın, 13 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 40 madalya ile tamamladı.

''Qinda'' kategorisinde 16 altın, 10 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan milliler, bu kategoride toplam 27 madalya alırken, ''taolu'' kategorisinde ise 1 altın, 3 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya kazandılar. Türkiye 12 madalya ile bu kategoride ilk sırada yer aldı.
Qinda'da ay-yıldızlı sporculardan Okan Sopa, Fatih Yıldız, Gamze Fazlıoğlu, İbrahim Altunsöz, İlyas Nas, Erçin Şirin, Hüsamettin Barlak, Hatice Nur Çepnili, Hatice Nur Yurci Gamzenur Sarı, Beyzanur Karakaya, Mahsun Ulusal, Enes Gezer, Özberk Erçe Erikli, Hazım Erdem ve Sertuğ Kaan Sever altın madalyaya ulaştı. 

Bu kategoride gümüş madalyaları Cemal Ali Al-Wattar, Muhammet Urhan, Melek İpor, Gözde Nur Avcı, Sedanur Akoğlu, Naciye Kösebıyıkoğlu, Hacer Gülmez, Filiz Dağaşan, Eda Eroğlu ve Göknur Yaşın Dündar alırken, Vedat Taşkıran ile Abdulsamed Kağan Yolcu bronz madalya elde etti.

Taolu'da ise Necati Şen birinci olurken, Nadide Nur Akkaya ve Selehattin Burak Döleker (2) ikincilik, Nadide Nur Akkaya, Hale Beyza Sarıyıldız, Burak Akkaya, Mehmet Fatih Yağdı, Ali Tayyip Şahin, Yaren Balta, Mehmet Keskin ve Faruk Gez de üçüncülük kazandı.

Hakemlerle de mucadele ettik

Wushu Milli Takımlar Teknik Direktörü İnci, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, ''Takım ruhuyla çalışarak 40 madalya aldık. Qinda kategorisinde Avrupa şampiyonuyuz. Genel klasmanda Avrupa ikincisiyiz. Şampiyonada Rusya'nın ağırlığı hissedildi. Avrupa değil de sanki Rusya şampiyonası yapıldı. Hakemler Rus, organizasyonda her yerde Ruslar vardı. Şampiyonada rakiplerle mücadele ederken aynı zamanda hakemlerle de mücadele ettik. Sporcularımız aslanlar gibi mücadele ettiler'' diye konuştu.

Başörtüsünü bahane ettiler

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ise şampiyonanın zorlu bir mücadeleyle başladığını belirterek, ''Avrupalıların bize karşı olan anlaşılmaz tavırlarıyla ilk günden beri mücadele ettik. Sırf bize madalya vermemek için bir çok oynama yaptılar. Dünya şampiyonası sporcumuz en az üç tane madalya alabilirdi ama başörtüsünü bahane ettiler. Bu yapılanlar çok çirkin. Bu bizim inancımızın bir gereği. Yapılanlar din ve vicdan hürriyetine bir saygısızlık. Biz bunu şiddetle kınıyoruz'' ifadesini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.