Piramit Haber

Wenger: UEFA City'ye ceza vermeli

Spor

Arsene Wenger "UEFA tarafından Finansal Fair Play kurallarına uygun bulmadığı Manchester City kulübüne ceza vermezse benim için hayal kırıklığı olur." dedi.

 Manchester City'nin transferleri usülsüz yaptığı gerekçesiyle ceza alması gerektiğini söyleyen Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger, "Gelirinden daha fazla harcama yaparak kuralları ihlal eden City kulübü'ne ağır bir ceza verilmezse benim için hayal kırıklığı olur. Biz 6.7 Milyon Pound yaptığımızı beyan ettik.
UEFA'nın titizlik gösterdiği konu kazandığınızdan fazlasını harcamamak. Eğer 100 Milyon Pound fazla harcama yaptıysanız 100 Milyon Pound ceza verilmesi gerekir.
Eğer bunu yapan takımlara ceza verilmezse bunun adı 'Fair Play' likten çıkar. Bütün kulüplerin bu kurala uyması gerekir. Kulüpler suçlu bulundukları takdirde şampiyon kulüplerden ihraç edilmeli. Televizyon yayın gelirleri için UEFA geri adım atıyor. PSG kurallara uymamasına rağmen ceza almadı." sözlerini sarf etti.

UEFA için çok zor bir durum

Wenger, "Medyanın da bu konuda önemli rolü var. UEFA Şampiyonlar Ligi yayın haklarını Fransız televizyonuna sattığında bu ülkenin takımının ceza alarak kupa dışında kalmasını izah etmeniz çok zor bir iş." dedi.

Son olarak Wenger 'En fazla üç transferimiz olacak Fair play kuralları içerisinde. Dünya kupası senesinde futbolcu transferi çok güç. Bitene kadar beklemek zorundasınız transfer için.' açıklamalarını yaptı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.