Piramit Haber

Ürdün Rallisine katılacağım

Spor

Milli rallici Burcu Çetinkaya, "Kasık fıtığı ameliyatından sonra dinlenmem gerekiyor. ama Ürdün Rallisine katılacağım" dedi..

İSTANBUL - Alim Tunçay 
Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nda yardımcı pilotu Özlem Akgüç ile mücadele eden milli rallici Burcu Çetinkaya, geçirdiği çift taraflı kasık fıtığı ameliyatının ardından dinlenmesi gerektiğini ancak mayıs ayında rallinin üçüncü ayağı olan Ürdün Rallisi'ne katılacağını söyledi.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Mart'ta ameliyat olduğunu, mayıs ayının ikinci haftasında yapılacak Ürdün Rallisi'ne kadar kendisine iyi bakması gerektiğini belirterek, "Çift taraflı kasık fıtığı ameliyatından sonra aslında bir süre dinlenmem gerekiyor. Ancak mayıs ayında Ürdün Rallisi'ne katılacağım" diye konuştu.

Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağı olan Kuveyt Rallisi'nin ilk günü ağrıları olduğunu anlatan Burcu Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Yarışa konsantre olduğum için ağrılar çok etkilemedi. Ancak ara ara problem yaşadım. Yarışı tamamlayınca ağrı artmaya başladı. Ralliden döner dönmez ameliyat oldum. Ağır kaldırmamam gerekiyor. Ürdün Rallisi mayısın ikinci haftasında yapılacak. Dinlenmem gereken 2 aylık süreye göre 10 gün erken gitmiş olacağım. Ona göre yardımcı pilotum Özlem ile konuştuk. Lastik patlatırsak ağır kaldırma işini Özlem'in üstlenmesi gerekecek. Onun dışında biz hazırız."

Milli rallici, sporda sakatlıkların her zaman olabileceğine dikkati çekerek, "Sporda sakatlıklar yaşanabiliyor. Bu sakatlıklarla kabul edilebilir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Ben de bu mücadeleyi edeceğim. Çünkü şampiyonluk hedefiyle yola çıktık. Burada 'canım acıyor bırakayım' noktasında olmak istemiyorum. Ancak sağlık olarak beni daha kötü duruma sokacak bir şey olsaydı o zaman tabii ki başka bir şey konuşuyorduk. Yapılmayacak bir şey değil. Biraz şartları zorlayarak da olsa gideceğiz, mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.