Piramit Haber

Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda 2. altın Taha'dan

Spor

Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda 2. altın madalya da geldi. Dünya Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde 120 kiloda Taha Akgül, dünya şampiyonu oldu. Türkiye, 2 gün sonunda 2 altın, 1 gümüş ve 2...

Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda 2. altın madalya da geldi. Dünya Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde 120 kiloda Taha Akgül, dünya şampiyonu oldu. Türkiye, 2 gün sonunda 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Finlandiya'da devam eden şampiyonada erkekler serbest stilde 84 - 96 - 120, bayanlarda ise 48 ve 51 kilo maçları yapıldı. Organizasyonun ikinci gününde mindere çıkan Türk güreşçilerden Taha Akgül'ün aldığı altın madalyanın dışında 84 kiloda Serdar Böke gümüş ve 96 kiloda Müren Mutlu ise bronz madalya kazandı.

Taha Akgül, ilk maçında Rus, ikinci maçında ise Polonyalı rakibini yenerek finale yükseldi. Finalde İranlı güreşçiyle karşılaşan Akgül, bu maçtan da galip ayrılarak dünya şampiyonluğunu elde etti.

Serdar Böke, 84 kilodaki ilk maçında Makedon, ikinci maçında ise Rumen rakibini yenerek finale kaldı. Finalde İranlı rakibine kaybeden Böke, ikinci olarak gümüş madalya aldı. Müren Mutlu, 96 kilodaki ilk maçında Moğol rakibini yendikten sonra ikinci maçında Rus rakibine yenildi. Rakibinin finale kalması sonucu repesaj hakkı kazanan Mutlu, Wsbets repesajın ilk maçında Ukraynalı rakibini yenerek bronz madalya maçı oynama hakkı elde etti. Polonyalı rakibini de yenen Müren Mutlu, bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlarda 48 kiloda Sümeyye Sezer ilk maçında Ukraynalı rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti. 51 kiloda Merve Kenger de ilk maçında Moğol rakibine yenildi. Rakibinin finale kalması sonucu repesaj hakkı elde eden Kenger, bronz madalya maçında Japon rakibine yenildi ve dünya beşincisi oldu.

Dünya Üniversitelerarası Serbest Güreş Şampiyonası'nın 1. gününde Mustafa Kaya, altın madalya kazanmıştı. Şampiyonanın ilk gününde 66 kiloda Mustafa Kaya, altın madalya kazandı.

Şampiyonada serbest stilde 55, 60, 66 ve 74 kilo müsabakaları yapıldı. 66 kiloda Mustafa Kaya, rakiplerini yenerek dünya şampiyonu oldu.

Sıkletlerdeki müsabakalar sonunda 60 kiloda Recep Münir bronz madalya kazanırken, 74 kiloda Soner Demirtaş 8'nci, 55 kiloda Ziya Daylak da 10'ncu oldu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.