Piramit Haber

''Ümitler''den ümitliyiz

Spor

"Ümit milli sporcularımızdan ümitliyiz. İnşallah sporcularımız, Avrupa Şampiyonası'nda başarı gösterecek" dedi...

ANKARA - Mehtap Yılmaz

Avrupa Tekvando Birliği'nin (ETU), 18-21 Nisan tarihlerinde Moldova'nın başkenti Kişinev'de düzenleyeceği Avrupa Ümitler Şampiyonası'na hazırlanan, Milli Takım'ın Teknik Direktörü Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Düzenlediğimiz kamplarda, sporculardaki üst düzey taktik ve teknik gelişimleri sağlayıp, uluslararası yarışmalarda tecrübelerini artırmaya çalışıyoruz. 17-21 yaş arası sporcuların bulunduğu Ümit Milli Takımımız, hem genç hem de büyüklerde yarışabilecek kapasitede. Onları ulusal yarışmalarda tespit ettikten sonra, uluslararası yarışmalarda tecrübelerini belli bir düzeye getiriyoruz ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil şansı veriyoruz. Bu hazırlık devreleri aslında onların büyükler kategorisinde yarışmaları için ön çalışma. Geçen Avrupa Ümitler Şampiyonası'nda takım halinde ilk 3'te yer aldık. Artık Rusya, İspanya gibi tekvandoda güçlü ülkelerle çekişiyoruz."

Bayrağımızı taşıyacaklar

Şahin, Ümit Milli Tekvando Takımı'nın yetiştirilmesine çok önem verdiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümit Milliler, bizim için gelecekte hem büyükler kategorisindeki dünya organizasyonlarında hem de olimpiyatlarda bayrağımızı taşıyacak sporcular. Onların yetişmesine çok önem veriyoruz. Düzenli ve prensipli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyoruz. Amacımız, onları olimpiyat sporcusu haline getirmek." 
Şahin, şampiyonaya Türkiye'nin erkeklerde ve bayanlarda 8'er sporcuyla katılacağını sözlerine ekledi.

Hedef: Olimpiyatlar

Ümit Milli Tekvando Takımı sporcularından Fatma Sarıdoğan, olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"16 yaşındayım, 6 yıldır tekvando sporuyla uğraşıyorum. 2 yıldır da milli takım sporcusuyum. Gençler dünya üçüncülüğüm ve takımla birlikte Avrupa şampiyonluğumuz var. Avrupa Ümitler Şampiyonası'ndan başarıyla döneceğiz. Gelecekteki hedefim olimpiyatlara katılmak.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.