Piramit Haber

Tur İstanbul'a kaldı

Spor

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 2. tur mücadelesinde, Meireles'in 3. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta, BATE Borisov ile 0-0 berabere kaldı.

GRODNO

Henüz maçın başında 3. dakikada Meireles'in kırmızı kart görmesiyle maçta 10 kişi kalarak planları bozulan Fenerbahçe, ilk yarıda 25 dakikalık bölümde mücadeleyi dengede tuttu.

İlk yarıda son 20 dakikada rakip atakları karşılayan sarı lacivertli ekip savunmada dikkatli oynadı. Hücumda etkili görünmeyen Fenerbahçe, rakip kalede Webo ve Sow tehlike yaratmaya çalıştıysa da başarılı olamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Fenerbahçe, karşılaşmanın ikinci yarısına da ilk yarıda olduğu gibi oyunu kendi alanında kabul ederek başladı.

Bu devrede rakip kale önünde varlık gösteremeyen sarı lacivertliler, 87 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldığı karşılaşmayı, savunma yaparak 0-0 tamamladı.

Bu sonuçla 3. tura yükselecek takım, 21 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak rövanş maçıyla belli olacak.

Bizim için bir avantaj

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımından daha güçlü bir oyun beklediğini ve iyi bir skorla İstanbul'a döneceklerini düşündüğünü ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

BATE Borisov'un verimliliği ve kalitesi üst seviyede bir ekip olduğunu vurgulayan Kocaman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:
''Böyle bir takım karşısında 90 dakikaya yakın 10 kişi oynamak çok çok zordu. Televizyondan izlemedim ama sahada gördüğüm kadarıyla hakem kırmızı kartta da son derece haklıydı. Zor bir oyundan sonra zor bir rakip karşısında bir kişi eksik oynadıktan sora 0-0 beraberlikle İstanbul'a dönmek bizim için ilk adımda şu anda bir avantaj olarak görülebilir. Bu görünen avantajı gerçek olan avantaja çevirmek ve turu geçmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.''

Maçın 3. dakikasında kırmızı kart gören Meireles'e bir disiplin cezası verilip verilmeyeceği sorusu üzerine Kocaman, futbolcusunun oyunculuk ve insani kariyerine yakışmayan bir davranışta bulunduğunu, gerekli cezanın verileceğini ifade etti.

Goncharenko: Avantajı kullanamadık

BATE Borisov'un teknik direktörü Viktor Goncharenko, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, 3. dakikadan itibaren 10 kişiyle mücadele eden Fenerbahçe karşısında güzel oynamalarına karşın kazanamadıklarını ifade ederek, ''Rakibimizin kırmızı kart görmesi bizim için avantaj olabilirdi. 10 kişiyle mücadele eden Fenerbahçe'ye karşı 11 futbolcumuz vardı. Çok baskı da yoktu. Güzel oynadık ama maalesef beraberlik oldu'' diye konuştu.

İstanbul'daki maçta kendileri adına daha iyi bir sonuç olabileceğini kaydeden Goncharenko, ''Ama şimdi bunu tahmin edemeyiz'' dedi.

UEFA'da toplu sonuçlar

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçları oynandı. Karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

BATE-Fenerbahçe.......................( 0 - 0 )
Zenit-Liverpool.......................( 2 - 0 )
Anji-Hannover.........................( 3 - 1 )
Levante-Olympiacos....................( 3 - 0 )
Leverkusen-Benfica....................( 0 - 1 )
Ajax-Steaua...........................( 2 - 0 )
Sparta Praha-Chelsea..................( 0 - 1 )
Napoli-Plzen..........................( 0 - 3 )
Dynamo Kyiv-Bordeaux..................( 1 - 1 )
Newcastle-Metalist....................( 0 - 0 )
Tottenham-Lyon........................( 2 - 1 )
Internazionale-CFR Cluj...............( 2 - 0 )
Stuttgart-Genk........................( 1 - 1 )
Atletico-Rubin........................( 0 - 2 )
Basel-Dnipro..........................( 2 - 0 )
Mönchengladbach-Lazio.................( 3 - 3 )

Ligde 2. Tur 2 maçları 21 Şubat'ta oynanacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.