Piramit Haber

Tribünlerden kaçış var

Spor

TFF 1. Başkanı Özerten futbolun iyiye gittiğini belirterek, ''Tek endişemiz tribünlerdeki olaylar'' dedi.

ANTALYA 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)
1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen 50. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde, Türkiye'de futbolun günden güne daha iyiye gittiğine inandığını belirterek, ''Bir tek endişemiz tribünlerdeki olaylar, tribünlerden bir kaçış var. Bu kaçışı hep birlikte önlememiz lazım. Futbol herkesin ekmek teknesi, her gün daha iyi ekmeği çıkarmak için elimizden geleni yapalım istiyorum'' dedi.
Kulüpler Kanunu ile ilgili bir tartışma olduğunu anlatan Özerten, en son eski bakan Fikret Ünlü zamanında futbolun kanununda bir değişiklik olduğunu, ancak yıllardır Türkiye'de bu konunun konuşulduğunu söyledi.
Özerten, kendisinin yeni kanunun Futbol Kulüpleri Kanunu olmasını istediğini, futbolun artık diğer sporlardan ayrılması gerektiğini düşündüğünü ifade ederek, aksi taktirde ayrılmadığı zaman farklı spor dallarının da araya girdiğini, ancak diğer amatör sporlar içinde futbolun ayrı bir yasası olması gerektiğini savundu.
Özerten, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Futbolun bir takım prensipleri var. Futboldan kazanılan paranın futbola harcanmasını istiyorum. Futbol kulübü, futbol kulübü olsun. Diğer sporları o kulübün diğer yönetimleri, diğer federasyonlara bağlı olarak desteklesinler. Futbolun bütçesi ayrı olsun, Anayasa'nın 59. maddesi gereğince futbol, devlet tarafından gerektiği kadar desteklensin. Avrupa'da 100 bin çocuğumuz yaşıyor, futbol oynayabilecek yaşta. Real Madrid'de oynayabilecek düzeyde Türk futbolcular var. Bunların arasından yıldızlar çıkabiliyor. Türkiye'de ise bu nüfus 15 milyon. Bu çocuklar arasından yıldız çıkaramıyorsak, burada arıza bizdedir. Bu arızayı gidermemiz lazım. Bunu el birliğiyle bütün spor ailesiyle yapmamız lazım. Bunu siyasilere anlatmamız lazım. Okullara bu sporu getirmemiz lazım, 10-12 yaş grubu çocuklara sporu sevdirmemiz lazım. Başımızda sporun içinden gelen bir Başbakanımız var. Ama lütfen bu konuyu iyi vurgulayalım. Çocuklarımızın spora, sanata zaman ayıracakları vakitleri olsun. Yeteneksiz eğiticileri çocukların başına vermemeliyiz.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.