Piramit Haber

Tıp fakültesinde okuyan boksör

Spor

ESOGÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Hacer Kaya'nın hedefi boksta dünya şampiyonluğu

ESKİŞEHİR - Oktay Özden

Eskişehir'de yaklaşık bir yıl önce boksa başlayıp, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye üçüncüsü olan "Leyla Ali" lakaplı Hacer Karakaya, "Boks, kavgacı insanların yapabileceği spor değil. Belki doktorların hepsine, kendilerini korumaları için boks öğretmek gerekiyor" dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Karakaya, Isparta'da yapılan Türkiye Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'nda, 81 kiloda üçüncülük elde ettiğini söyledi.

Karakaya, boksa, yaklaşık bir yıl önce gördüğü bir afişten yola çıkarak başladığını vurgulayarak, "Tıp öğrencisiyken aynı zamanda boksa zaman ayırmak zor ve yorucu oluyor ama 'insan sevince yapar' derler. Bizimkisi de öyle oldu. Boksu, başladıktan sonra hiç bırakmak istemedim çünkü antrenman yaptıkça çok mutlu oluyorum. İlk tecrübem, katıldığım Türkiye şampiyonasında üçüncü oldum. Çok mutluyum" diye konuştu. 

Karakaya, önce Türkiye şampiyonu olup, daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ulaşmak istedğini dile getirdi.

Eskişehir Gençlik Spor Kulübü ile ESOGÜ Boks Kulübü antrenörü Yılmaz Ayer de Karakaya'nın, çok yetenekli bir sporcu olduğunu, kısa zamanda büyük mesafe katettiğini belirterek, "Boksa böyle bir sporcuyu kazandırdığım için mutluyum. Adı Hacer, soyadı Karakaya ama biz 'Leyla Ali' diyoruz. Neden? Muhammed Ali'nin kızı Leyla Ali de ünlü boksördü. Zira Hacer'in ondan hiçbir eksiği yok. Daha fazlası var. Kısa sürede büyük başarıya imza attı. Hacer'in, boksta daha çok başarıya imza atacağına inanıyorum."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.