Piramit Haber

Terim Fenerbahçelileri seçti...

Spor

Milli takımını başına gelerek tekrar dümeni devralan teknik direktör Fatih Terim'in, Andorra karşısında Fenerbahçeli futbolculara ağırlık veriği görüldü.

Hem Galatasaray hem de A Milli takımda görev yapan Fatih Terim yeni döneminin ilk maçında en çok Fenerbahçeli oyunculara forma verdi. Fatih Terim Fenerbahçe’den 5 oyuncuya Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Alper Potuk ve Mehmet Topal’a görev verirken Galatasaray’dan 3 oyuncu Semih Kaya, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Beşiktaş’tan 2 oyuncu Gökhan Töre ve Olcay Şahan, yurtdışından ise 4 oyuncuya Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak, Nuri Şahin ve Arda Turan’a göreve verdi.

1423 GÜN SONRA...

Deneyimli hoca, A Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 14.10.2009 tarihinde Bursa’da Ermenistan'ı 2-0 yendiği maç sonunda görevinden ayrılmıştı. Fatih Terim 1423 gün sonra bu kez Kayseri’de yeniden A Milli takımın başında görev yaptı.

Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın tarihinde 93 maçla en fazla maça çıkan teknik adam unvanına sahip. Fatih Terim yönetiminde A Milli takım oynadığı toplam 93 maçta 44 galibiyet, 26 beraberlik, 23 yenilgi aldı.

A Milli takım, tarihinde en çok galibiyeti de Fatih Terim yönetiminde aldı. Fatih Terim, takımın başında bulunduğu 93 maçta 44 galibiyet aldı ve %47'lik galibiyet oranı yakaladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.