Piramit Haber

Teniste algı değişecek

Spor

Tenis Federasyonu'nun yeni başkanı Osman Tural, en büyük amaçlarının, tenisi ''zengin sporu'' algısından çıkarmak olduğunu söyledi.

İZMİR - Halil Şahin 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığına seçilen PTT Genel Müdürü Osman Tural, uzun zamandır federasyonun yönetiminde olduğunu ve 12 yıldır tenis oynadığını belirterek, ''PTT Genel Müdürü olduğu için federasyon başkanlığına seçildiği'' yönündeki eleştirilere tepki gösterdi.

Osman Tural, daha önce başlattıkları çalışmaları sürdüreceklerini, bu çerçevede tenisin gelişimi için hazırladıkları stratejik planda yer alan kısa, orta ve uzun vadeli planları uygulayacaklarını dile getirerek, hayata geçirecekleri en önemli değişikliğin ise ''kurulların kurallarla yönetileceği bir tenis yaratmak'' olduğunu bildirdi.

Tural, yönetim olarak en büyük amaçlarının tenisi kitlelerin yaptığı spor haline getirmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''En büyük amacımız, tenisi 'zengin sporu' algısından çıkarıp, Anadolu'nun her tarafında oynanan bir sportif alan olarak algılanmasını ve yapılmasını sağlamak. Tenisin yaygınlaşmasının yanı sıra profesyonel teniste de sporcularımızın dünyanın önde gelen sporcuları haline gelmesini sağlayacak mekanizmaları hayata geçireceğiz. Tesisleşme, antrenörlerin yeniden yapılandırılmasına, hakemlik sistemimizin gözden geçirilmesine, kulüplerimizin mali anlamında desteklenmesine ihtiyaç var.

Özel sektörden sponsor bularak sponsorların tenisin içinde yer almasını, büyük kurumların, kuruluşların tenise yatırım yapan bir yapıya bürünmesini imkan sağlayacak mekanizmalar yapacağız.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.