Piramit Haber

Tek nefesle 131 metre yüzecek

Spor

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Ardahan'da yüzeyi but tutan Çıldır Gölü'nde 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacak...



ARDAHAN - Günay Nuh

Dalış yapacağı Ardahan'a gelen Ulusoy, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölü'nün üzerine çıkarak, bir süre gezindi. Rekor denemesi yapacağı göldeki buzun kalınlığını da inceleyen Ulusoy'a babası Mustafa Teoman Ulusoy da eşlik etti.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Şubat Pazar günü 131 metre yatay dalış rekor denemesini gerçekleştirmek amacıyla Çıldır Gölü'nün üzerine çıktığını belirterek, ilk kez böyle bir ortam yaşadığını, çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Ardahanlı olmamalarına rağmen doktor dedesi Hasan Ulusoy'un yıllar önce bu kentte bulunduğunu, bir dönemde belediye başkanlığı yaptığını anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:

''Dedem doktor Hasan Ulusoy, 14 yıl burada sağlık hizmeti yaptı. Ayrıca 1968 yılında 8 ay belediye başkanlığı görevinde de bulundu. Bu nedenle burası benim için çok çok önemli. Babam da lise yıllarına kadar burada yaşadı. Çıldır Gölü'nde 131 metre yatay dalış rekor denemesi kadar dedem ve babamın bu memlekette yaşaması da beni heyecanlandırıyor. Burada olabilecek bir dünya rekoru benim kariyerim açısından, Ardahan'ın tanıtımı, dedemin yaşadığı memleketin tanıtımı için bence çok iyi sonuçlar verecektir.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.