Piramit Haber

''Tatami'' Samsun'da kurulacak

Spor

Samsun'da düzenlenecek judo grand prix yarışmaları 2014 ve 2015 senelerinde olimpiyatlara puan verecek..

ANKARA - Ömer Hakan Kibar

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, grand prix müsabakalarını Samsun'a alarak olimpiyatlara katılma yolunda avantaj sağlamak istediklerini söyledi.

Fatih Uysal, 30-31 Mart tarihlerinde düzenlenecek Samsun'daki organizasyona 43 ülkeden, 370 sporcunun katılacağını belirtti. Uysal, ''Ocak ayında uluslararası sezon başladı. Bu organizasyonu ülkemize almamızın en büyük nedeni olimpiyatlara fazla sayıda sporcuyla katılabilmemizdir'' diye konuştu.

Dünya Judo Federasyonu'nun sistemi değiştirdiğini belirten Uysal, şunları söyledi:
''Grand prix ve grand slam sistemleri değiştirildi. 5 olan grand prix sayısı şu anda 10'a çıkartıldı. Samsun'da onlardan biri oldu ve yeni eklendi. Samsun'daki müsabakaların bizim açımızdan önemi, olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla yer alabilmek. Bu tür organizasyonlarda bir sıklette ev sahibi ülkeden 4 sporcu yarışabilirken, konuk ülkelerden ise sadece 2'şer sporcu yarışabiliyor. Bu anlamda 56 sporcumuz yarışacak. Şu an itibariyle organizasyona toplamda 43 ülkeden, 370 sporcu katılacak. İlk sene olmasına rağmen çok iyi bir sayı.''

Fatih Uysal, Samsun'daki grand prix müsabakalarında milli takımdan en az 5-6 madalya beklediğini ifade etti.


Müsabakalarda 56 madalyanın dağıtılacağını belirten Uysal, ''Bizim hedefimiz yüzde 10 madalya hedefini yakalamak. Bizim hedefimiz bu grand prix müsabakalarında 5-6 madalya kazanabilmek'' dedi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.