Piramit Haber

Spora 3,5 milyar liralık yatırım

Spor

24 yeni stat ve 405 spor tesisini tanıtan Bakan Kılıç, "3,5 milyar liralık bir spor yatırımı söz konusu" dedi.

İSTANBUL

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yapımı planlanan 24 yeni stat ve 405 spor tesisini tanıttı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında yeni yatırımları paylaşmak amacıyla spor medyasıyla bir araya geldiklerini belirten Suat Kılıç, ''Büyük spor hamlemiz kapsamında 24 yeni stat ve 405 tesis yatırımımız var. Sadece 15 günde bir maça gidilen beton bloklar değil, 365 gün çalışacak yaşam merkezleri oluşturmaya gayret ediyoruz'' diye konuştu.

405 spor tesisi

Kılıç, 24 stat projesine ilave 405 ayrı spor tesisinin de Türk sporuna kazandırılacağını bildirdi.

Suat Kılıç, şunları söyledi: ''Bu tesislerin tamamının ihalesi yapılmadı. İhalesi yapılanlar üzerinden ortalama hesap yaparsak, 24 stat için 2,5 milyar lira, tesisler için de 1 milyar lira olmak üzere toplam 3,5 milyar liralık bir spor yatırımı söz konusu. Bu çok önemli bir rakam" 

Atatürk Olimpiyat Stadı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, Atatürk Olimpiyat Stadı'na ilişkin, "Birkaç mimarlık ofisi yeni projeler hazırlıyor. Tribünlerin kar, yağmur, rüzgar ve aşırı soğuklar için korunaklı şekilde kapanması amacıyla proje çalışmalarını hızlandırdık'' diye konuştu.

Kayak Federasyonu Başkanı Ayık'a sert tepki

Kılıç, Erzurum'da düzenlenecek Kayaklı Atlama Kıta Şampiyonası organizasyonunun ödenek yetersizliği nedeniyle iptal edildiğini açıklayan Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a da sert tepki gösterdi. Organizasyonun iptal edildiğini kendisinin de televizyonlardan öğrendiğini vurulayan Kılıç, ''Kayak Federasyonu'nun henüz harcama aşamasına gelinmeyen bir kaynak için organizasyonu iptal etmesi, haddini aşan, ülke için sorumsuzluk içeren bir davranış'' dedi.

Ronaldo'nun Filistin'e yardımı

Bakan Suat Kılıç, Real Madrid'de forma giyen Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun, ''Altın Ayakkabı'' ödülünü açık artırmada satarak, elde edilen 1,5 milyon avroluk geliri Filistinli çocuklara okul yapımı için bağışlamasının hatırlatılması üzerine, sözlerini şöyle tamamladı: "Böyle bir dönemde, uluslararası kamuoyu büyük ölçüde İsrail'e destek verirken, Ronaldo'nun, efsane futbolcu kişiliğiyle böyle bir tercihte bulunması çok önemli"
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.