Piramit Haber

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu basın toplantısı yapıldı

Spor

Manisa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu’nun basın toplantısı düzenlendi.Manisa’nın ev sahipliğinde Banvit, TED Ankara Kolejliler, Tofaş ve Türk Telekom’un mücadele edeceği C Grubu'nun...

Manisa Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu’nun basın toplantısı düzenlendi.

Manisa’nın ev sahipliğinde Banvit, TED Ankara Kolejliler, Tofaş ve Türk Telekom’un mücadele edeceği C Grubu'nun Taş Mektep’te gerçekleştirilen basın toplantısına Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Manisa Basketbol İl Temsilcisi Yrd. Doc. Dr. Gökhan Çobanoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, MHK As başkanı Firuz Koçaş, kulüp temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Öncelikle takım temsilcilerine, oyunculara ve yetkililere hoşgeldiniz dileklerini sunan Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, “Basketbol izleyicilerini çok sevindireceğiz Valiliğimize olumlu tepkiler yağıyor. Şehzadeler şehrinde, Manisa’da Sultan Camii’nin külliyesindeyiz. Atalarımızın yaptırdığı çok önemli eserlerden birindeyiz. Sizleri, şehrimizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Heyecan fırtınasının başlamasından mutluyuz. Manisa’mızı tanıyacaksınız ve tanıtacaksınız. Manisa’yı iyice tanımadan da ayılmanızı istemeyiz. Türkiye Basketbol Federasyonu ve MHK yetkililerine hoş geldiniz demek istiyorum.” açıklamasında bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ise, “Bütün takımlara hoş geldiniz diyorum. Manisa’da biz her türlü organizasyona hazır olmak için çalışıyoruz. Bu organizasyonun düzenleneceği haberi aldığımızda salonumuzun hazır olması için çalıştık. 1.500 kişilik bir salonumuz var ve A’dan Z’ye kadar her şey hazır durumda. Mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar diliyorum. Temennimiz, daha iyi müsabakalar yapmak için daha büyük tesislerimizin olması.” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler organizasyonu için Manisa’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, “Türkiye Basketbol Federasyonu olarak basketbol sevgisini Anadolu’ya, illere, ilçelere yayıyoruz. Manisa, bizim organizasyonlarla buluştuğumuz illerimizden bir tanesi." diyerek şunları söyledi:

"Spor Toto Türkiye Kupası Grupları, play-out organizasyonu ve Universiat’ın bir ayağı Manisa’da yapıldı. Manisa’ya ne zaman gelsek kendimizi evimizde hissediyoruz. Vali, İl müdürlüğü ve İl temsilciliğine teşekkür ediyoruz. Üstelik bu defa salonumuzun daha da iyileştirildiğini duymak bizi daha da memnun etti. İleride daha modern tesisler Manisamız kazanır.

Ülkemize gelen Kobe Bryant’ın dediği gibi, belki jest olarak belki de yüreğinden geldiği gibi konuşuyor; Avrupa’nın en iyi ligi Beko Basketbol Ligi… Spor Toto Türkiye Kupası da sezon öncesi takımlarımıza en önemli şekilde hazırlanma imkanı sağlıyor. Diğer sponsorlarımıza olduğu gibi, Spor Toto’ya teşekkür ediyoruz. Bütün takımlarımıza sakatlıklardan uzak, güzel maçlar diliyorum.”

MHK As başkanı Firuz Koçaş ise, ”2012-2013 sezonu öncesi Manisa’da olmaktan çok mutluyuz. Burada ve diğer gruplardaki maçlardaki hakem, bench ve oyuncular arasındaki diyalogların centilmence geçmesini diliyorum. Bu turnuvada ve sezon boyunca takımlara başarılar diliyorum.” dedi.

Manisa ili Showbahis olarak Türk sporuna ve Türk basketboluna hizmet veren takımları ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Manisa Basketbol İl Temsilcisi Yrd.Doc. Dr. Gökhan Çobanoğlu, “Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyoruz. Bu gibi organizasyonlar kent açısından çok önemli. Bu organizasyonu en iyi şekilde yapmak için elimizden geleni yapacağız. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

TED Ankara Kolejliler Baş antrenörü Ercüment Sunter ise yaptığı açıklamada, Manisa’da olmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Burada iyi karşılandık. Umarım Manisalı basketbolsevelere güzel bir organizasyon izletiriz. Burada bulunan kulüpler Türk basketbolunda çok önemli kulüpler. TED Ankara Kolejliler çok köklü bir kulüp. Tofaş, alt yapı başta olmak üzere büyük hizmetler vermiş kulüp. Türk Telekom da benim de geçmişte başında bulunduğum bir ekipti. Banvit ise en doğru işlerden birini yapan organizasyon. O yüzden dört güzide kulübün bir araya gelmesi çok önemli bir olay. Bu güzel basketbolu Manisalılara izlettireceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

TED Ankara Kolejliler'in oyuncusu Nezih Özbakır ise “Hedefimiz Spor Toto Türkiye Kupası’nda ilk 8 içinde yer almak. Katılan takımlara başarılar diliyorum.”

TOFAŞ CEPHESİ İDDİALI

Tofaş Baş antrenörü Ahmet Çakı ise denk bir grupları olduğunu belirterek, “Bu yıl ligde yeni yapılanmalar oldu. Ancak yapılanmalar olmasa da hiçbir takım bu dönemde %100 durumda olamaz. Bu nedenle de Spor Toto Türkiye Kupası maçları heyecanlı olur. Denk bir grubumuz var. Banvit, diğer üç takıma oranla daha avantajlı. Ama bu dönemde her maç sonucu olabilir. Centilmence geçen maçlar olmasını diliyorum. Umarım salon dolu ve gelen seyirciler de basketboldan zevk alır. Hak eden takımlar da 8’li finallere gider. Bizim için önemli bir turnuva olacak. İyi bir şekilde başlamayı diliyoruz.” diye konuştu.

Tofaş'ın oyuncusu Can Altıntığ da yaptığı açıklamada, “Bu yıl üç kulvarda mücadele edeceğiz. Avrupa’da, Beko Basketbol Ligi’nde ve Spor Toto Türkiye Kupası’nda yer alacağız. Hedefimiz son 8 takım arasına girmek olacak. Bunu da başaracak güçteyiz. Umarım sakatlık olmayan bir turnuva olur.” dedi.

BANVİT KENDİNİ GRUBUN FAVORİSİ GÖRÜYOR

Banvit Baş antrenörü Orhun Ene ise yaptığı açıklamada, “Esasında en denk gruplardan birisindeyiz. Biz geçen yıldan devam eden kadromuzla daha öne çıksak da çok kaliteli oyunculardan kurulu üç takım daha var." diyerek şunları söyledi:

"Stres ve gerginliğin olmadığı grubumuzda 8’e kalmak için baskı hissedecek tek takım biziz. Diğer üç takım daha rahat oynayacaktır. Bizim gibi takımlar için Spor Toto Türkiye Kupası çok önemli. Ligi bitirip play-off’ta daha yüksek bütçeli takımları yenmek için zorlanıyorsunuz. Ama Spor Toto Türkiye Kupası’nda elemeli bir sistem var. Önce burayı geçmeyi sonrasında da 8’li finali kazanmak istiyoruz. Ama bu anlamda üç tane burada rakibimiz var. zorlu bir mücadele olacak.”

Banvit oyuncusu Serkan Erdoğan da “Kupayı kazanmaya geçtiğimiz yıl çok yaklaştık. Bu sezon ise hedefimiz kazanmak. 6 maç kazanmamız gerekiyor ve ilk 3 maç burada olacak. Önce bu gruptan çıkmamız lazım. 3 kaliteli takım var ve takımlar birbirlerini tanımıyor. Herkese başarılar dilerim.” diye konuştu.

Türk Telekom Baş antrenörü Koray Eş ise Spor Toto Türkiye Kupası’nın en zorlu grubunda olduklarını belirterek, "Banvit öne çıkmakla beraber sezon öncesi hazırlıklar yeni bitti ve ilk sınavlar burada olacak. Spor Toto Türkiye Kupası bu nedenle sürprizler olmuştur. Birçok takım final oynamış ve sürprizlere açık olmuştur. Geride kalan iki yıldır son 8’e kalamıyoruz. Amacımız bu yıl son 8’de olmak. Son 8’e kaldıktan sonra, tek maçlık eleminasyonda ilerleme şansınız var. Bu nedenle Spor Toto Türkiye Kupası’nı önemsiyoruz. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. İnşallah ilk iki içerisine gireriz.” diye konuştu.

Türk Telekom'un oyuncusu Baki Görür de grup ve oynayacakları maçlarla ilgili olarak, “Yeni kurulmuş bir takımız. Genç Telekom ağırlıklı bir ekibiz. Yaz sezonunu iyi geçirdik. Son 8 içerisinde olmak istiyoruz. Bütün mücadelemizi ortaya koyup son 8 içerisinde yer almak istiyoruz.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.