Piramit Haber

Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu’nun basın toplantısı yapıldı

Spor

Beşiktaş, Aliağa Petkim, Hacettepe Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu’nun basın toplantısı gerçekleştirildi. Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu’nda yer alan takımların...

Beşiktaş, Aliağa Petkim, Hacettepe Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu’nun basın toplantısı gerçekleştirildi.

Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu’nda yer alan takımların antrenör ve oyuncularının yanı sıra Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Basketbol İl Temsilcisi Metin Kaymaz ve TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy’un da katıldığı basın toplantısı Kocaeli Baltürk Otel’de yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy sözlerine 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Beşiktaş takımını kutlayarak başlarken, “Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu maçları yarın başlıyor. Karşılaşmalarla ilgili tüm duyurularımızı yaptık ve Kocaeli halkını maçlarla davet ettik. Yoğun bir seyirci ilgisi bekliyoruz. Mücadeleler yapımı yeni tamamlanan Şehit Polis Recep Topaloğlu Salonu’nda oynanacak. Küçük detaylar dışında salonumuz da basketbol heyecanına hazır. Son olarak; burada bizimle yakından ilgilenen il yetkililerine yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, tüm takımlara başarılar diliyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise öncelikle yeniden Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçilen Turgay Demirel’i tebrik ederken, “Bildiğiniz üzere yapımı 1996’da tamamlanması planlanan fakat bazı sorunlar nedeniyle bitimi bugünlere sarkan yeni salonumuz 4 aylık büyük bir çalışmayla basketbol maçlarına ev sahipliği yapmaya hazır hale geldi. Bu organizasyonun ilimizde düzenleniyor olması bizim için çok önemli. Bu nedenle Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın da TBF Başkanı Demirel’i tebrik ederek sözlerine başlarken, “Kocaeli halkı açısından çok önemli bir organizasyon. Spor Toto Türkiye Kupası maçlarının bir ayağının da burada olması memnuniyet verici. Bu sayede basketbola olan ilgiyi yeniden arttırabiliriz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Basketbol İl Temsilcisi Metin Kaymaz ise “Şehit Polis Recep Topaloğlu Salonu’nda bu denli büyük bir organizasyon düzenlendiği için mutluyuz. Bundan sonra da buna benzer önemli turnuvalara ev sahipliği yapmaya talibiz. Kocaeli’de hepimiz her türlü yardıma ve göreve hazırız. Burada mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum.” dedi.

ANTRENÖR VE OYUNCULAR GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Bıyıktay: Bu denli ekonomisi kuvvetli bir ilin Beko Basketbol Ligi’nde de bir takımının olmasını diliyorum. Yeni salon da yapıldığına göre sıra basketbol takımında. Maçlara gelince; eleme karşılaşmalarının favorisi yok gibi gözükse de Beşiktaş üst seviyede bir kadroya sahip. Diğer Venüsbet üç takımın ikincilik için mücadele edeceğini düşünüyorum. Geçen sene yakaladığımız başarıyı devam ettirmek istiyoruz.

Avrupa’dan elenme sebeplerimizden birisi de tam takım halinde çalışma fırsatını çok az bulmamızdı. Özellikle Preston Shumpert’ın yokluğu bizi fazlasıyla etkiledi. Ligin ikinci haftasına dek de kendisinden yararlanabileceğimizi sanmıyorum.

Aliağa Petkim Genel Menajeri Birtan Saka: Uzun bir aranın ardından yeniden Kocaeli’ye gelmek güzel. Ben de artık kendilerinin ligde bir takımları olmalarını diliyorum. Spor Toto Türkiye Kupası’yla ilgili ise; çok farklı bir konsept altında oynandığını söyleyebiliriz. Sürprizlerle dolu maçlar oynanacak. Basketbolseverlere keyifli dakikalar yaşatmayı istiyoruz.

Beşiktaş Başantrenörü Erman Kunter: Kocaeli’de yeni bir salonun yapılmış olduğundan haberim yoktu. Bu şekilde yeni tesislerin ülkemize kazandırılması çok önemli. Bu sayede sportif başarılar da istenilen seviyeye gelecektir. Burada birbirinden zor maçlar oynayacağız. Herhangi bir takımın favori olduğunu söylemek zor. Umarım üst tura geçmeyi başaracağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum.

Beşiktaş oyuncusu Barış Hersek: Tüm takımlara başarılar diliyorum. Spor Toto Türkiye Kupası maçları için Kocaeli’de buluşmak güzel oldu. Önümüzdeki lig ve Avrupa maçları öncesinde buradan da istediğimizi elde ederek gruptan birinci çıkmak istiyoruz.

Hacettepe Üniversitesi Başantrenörü Alp Bayramoğlu: Bizim için sezon öncesi iyi bir hazırlık olacak. Şimdiye kadar oynadığımız karşılaşmalarla belirli bir noktaya geldik ama hala zamana ihtiyacımız var. Güçlü takımlarla önemli maçlar oynayacağız. Elimizden geleni yapacağız ama önceliğimiz iyi basketbol oynamak olacak.

Hacettepe Üniversitesi oyuncusu Özgür Adıgüzel: Hazırlık döneminden sonra ne durumda olduğumuzu görebileceğimiz bir turnuva olacak. Güçlü takımlarla oynayarak eksiklerimizi göreceğiz. Her maçta sonuna kadar savaşmak bizim önemli bir özelliğimiz. Burada da bunu başarırsak ilk ikiye girebiliriz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Altar Tunçkol: Tüm takımlara başarılar diliyorum. Yeni bir takımız ve kadromuz baştan aşağı yenilenmiş durumda. Takımda yeni 10 oyuncu var ve bu nedenle takım kimyası oturtmaya çalışıyoruz. Amaç; finallere gidebilmek ama ondan önce iyi basketbol oynayarak özgüven kazanmak olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi oyuncusu Reha Öz: Hedef ilk 2 sıraya girerek sekizli finallere kalmak. Elimizden geldiğince iyi basketbol oynayarak seyircileri memnun etmek istiyoruz.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.