Piramit Haber

Selçuk Yula hayatını kaybetti!

Spor

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden eski milli futbolcu Selçuk Yula hayatını kaybetti.

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden eski milli futbolcu Selçuk Yula hayatını kaybetti.
Fenerbahçeli eski milli futbolcu Selçuk Yula geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti. Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giyen 53 yaşında vefat eden Selçuk Yula, spor yorumculuğu yapıyordu.

Kulüp takımları kariyeri

Selçuk Yula futbolculuk kariyerine Şekerspor'da başladı. 1979'da transfer olduğu Fenerbahçe'de golcülüğü ve penaltı atışları ile tanındı. Fenerbahçe'de iki sezon üst üste gol krallığı (1981-82, 16 gol), (1982-83, 19 gol) yaşadı. Fenerbahçe formasıyla 134 gol attı.

Selçuk Yula daha sonra F. Almanya Bundesliga takımlarından Blau Weiss Berlin takımına geçti, bir sezon oynadı (1986-1987).Daha sonra Sarıyer (1987-1991) sezonunda transfer oldu. Galatasaray'da 1 sezon oynadıktan sonra futbola veda etti.14 kez oynadığı Millî Takım'da 3 kez kaptanlık yaptı.

Jübilesini, aktif sporculuk yaşamına ara verdikten bir süre sonra Erzurumspor ile yapılan özel bir maçta Fenerbahçe forması ile yaptı.

Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Selçuk Yula, Fotomaç gazetesinde köşe yazarlığı ile Fenerbahçe TV'de spor yorumculuğu yapıyordu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.