Piramit Haber

Şampiyonlar karardan rahatsız

Spor

Güreşin 2020 Olimpiyatları'nda yer alacak ana spor dalları arasından çıkarılmasına tepkiler sürüyor..


ANKARA - Musa Samur

AA muhabirinin görüştüğü, 1951'de Mısır'da yapılan Akdeniz Oyunları ve 1952 Helsinki Olimpiyatları'nda altın, 1954'te Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Bayram Şit, kararı öğrendiği gün ''sinirinden'' uyuyamadığını belirterek, ''Çok üzüldüm. Güreş, ülkeler arasında silahsız bir harp gibidir. İran, Rusya, Bulgaristan ve Türkiye gibi ülkelerde güreşe çok önem verilir. Bu ülkelerin karşı çıkması sonucu, alınan karardan vazgeçileceğini ümit ediyorum'' diye konuştu.

1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda 4. olan Avrupa ikincisi Salih Bora da kararı ''saçma'' diye nitelendirerek, güreşin olimpiyat oyunlarının ortaya çıkışından beri var olduğunun altını çizdi.

Milli mayoyu 70 kez giyen, 1983 Akdeniz Oyunları şampiyonu ve 1983 Avrupa üçüncüsü Serhat Karadağ ise güreşin oyunlardan çıkarılması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade etti.

Güreş Milli Takımı'nda bir dönem antrenör olarak da görev yapan Karadağ, oyunların başladığından beri ana branşlardan biri olan güreşsiz olimpiyatların yapılamayacağını dile getirdi.

Kırkpınar'da 9 kez başpehlivanlık kazanan Ahmet Taşçı da kararı öğrendiğinde ''şok'' olduğunu fakat güreşin olimpiyatlardan çıkarılamayacağını düşündüğünü söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.