Piramit Haber

Şampiyonlar gelecekten umutlu 

Spor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçiler, Türk güreşinin yeniden eski günlerine döneceğine inanıyor

KEMER - Hüseyin Yeşilkavak  
Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçiler Tevfik Kış, Bayram Şit ve Ahmet Ayık, Türk güreşinin birlik ve beraberlik içinde yeniden eski günlerine döneceğine inanıyorlar.

Güreş Federasyonu tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen ''90. Yıl İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''na katılan şampiyonlar, Türk güreşinin geleceğiyle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundular.

FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık


Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçilerden, aynı zamanda Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Asbaşkanı Ahmet Ayık, Türk güreşine uzun yıllar hizmet eden birisi olarak her zaman birlik ve beraberliğin başarıyı getirdiğini savunduğunu söyledi.

Her zaman güreş yapmış insanların güreşin her kademesine sahip çıkmalarını istediği anlatan Ayık, ''Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak, federasyon başkanlığı görevinde bulundum. Sonra güreşin içinden gelen Ercan Yıldız kardeşimiz başkan oldu. Şimdi yine bir şampiyon Hamza Yerlikaya kardeşimiz federasyonun başında. Ne kadar güzel. Genel sekreter güreşçi, yöneticiler güreşçi, işte güreşin içinden gelen insanlar güreşe sahip çıksın ve Türk güreşi de ilerlesin. Başarı için bugün birlik ve beraberlik günüdür'' ifadelerini kullandı.

-Tevfik Kış- 

Ahmet Ayık gibi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçilerden olan Tevfik Kış da ''asrın güreşçisi'' unvanlı Hamza Yerlikaya'nın başkanlığındaki federasyonun yeniden başarı için 7'den 70'e seferberlik ilan ettiğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.