Piramit Haber

Şampiyon Atletico Madrid;

Spor

La Liga'da Atletico Madrid, Barcelona ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp, şampiyonluğa ulaştı. Ev sahibi Sanchez'le öne geçti, Godin'in kafası tarihi başarıyı getirdi. Şimdi ise hedef, Devler Ligi kupası!

İspanya’da şampiyonu belli edecek mücadelede Atletico Madrid, deplasmanda Barcelona ile 1-1 berabere kalarak, mutlu sona ulaştı. Nou Camp’ta 100 bin seyircinin önünde oynanan maç, büyük çekişmeye sahne oldu.
İlk 20 dakikada Nou Camp’ta ev sahibinin büyük baskısı vardı. 16. dakikada Diego Costa, 19’da da Arda Turan sakatlandı. Her iki isim de oyundan çıkmak zorunda kaldı.



Tabii ki bu durum Atletico’da büyük bir moral bozukluğuna sebep oldu. 33. dakikada Messi’nin göğüsüyle ceza sahasında indirdiği topta Sanchez, sağ çaprazdan harika bir gol atarak, adeta topu iğne deliğinden geçirdi: 1-0. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci devre ise konuk takım, maça hızlı başladı.
Messi’nin golü sayılmadı
46’da David Villa, ceza sahasının sol çaprazından vurdu, top direkte patladı. 3 dakika sonra sağ taraftan Atletico, korner kullandı. Diego Godin, mükemmel bir kafa vuruşuyla maça dengeyi getirdi: 1-1. 63. dakikada Messi, kala önünde topu filelerle buluşturdu ama gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Atletico, son 10 dakika tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. 90 dakika 1-1 bitti ve şampiyonluğa Atletico ulaştı. 

96’dan sonra ilk zafer
Arda ve arkadaşları, 1996’dan sonra ilk kez La Liga’da Real Madrid ve Barcelona gibi iki devin arasından zafere ulaştı, toplamdaki 10. kupasını kazandı. Geçen sezonun şampiyonu Barça ise ligi ikinci sırada bitirdi. Espanyol’u 3-1 mağlup eden Real Madrid, ikili averaj sebebiyle Barça’nın arkasında 3. oldu. Rüyanın devam ettiği Atletico’da şimdi ise gözler, 24 Mayıs cumartesi günü Real’le oynanacak Devler Ligi finaline çevrildi.
Arda ve Costa ağladı!


Barcelona karşılaşmasında elbette tüm Türkiye’nin gözü Arda Turan’daydı. Ancak hem Arda hem de Kırmızı-Beyazlılar’ın diğer önemli silahı Diego Costa için maç oldukça şanssız başladı. Atletico’da sakatlığını atlatan forvet Costa, 14. dakikada topla atağa çıkarken arka baldırını tuttu ve oyuna devam edemedi. Bunun üzerine de yerine 16. dakikada Adrian girdi. Teknik direktör Diego Simeone için ikinci şok, Arda’da yaşandı. Milli futbolcu, 19’da Fabregas’la girdiği ikili mücadelede sol beline darbe aldı. 23’te de sıkıntısı devam eden Arda, yerini Raul Garcia’ya bıraktı. Her iki futbolcu da, yedek kulübesine ağlayarak gitti. Simeone ve diğer oyuncular, arkadaşlarını teselli etmeye çalıştı.

Kupa sonra verilecek!

Barcelona-Atletico Madrid arasındaki La Liga’nın şampiyonluk maçı sonrası kupa töreni yapılmadı. Alınan bilgiye göre İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar’ın seyahatte olduğu ve bu sebepten de maça gelemediği bildirildi. Villar’ın yokluğunda da kupa törenini yapılmadığı, şampiyonluk kupasının sezon başında verileceği öğrenildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.