Piramit Haber

Şampiyon At Sahibine Koşuyor

Spor

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, geleceğin şampiyon atlarını ''Şampiyon At Sahibine Koşuyor" sloganıyla satışa çıkarttı.

ANKARA - Seval Ocak Adıyaman 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hipodromlarda koşan her üç Arap atından birini Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) yetiştiriyor. Binin üzerinde atı bulunan kuruluş, her yıl bu atlardan dünyaya gelen 250-300 arasında tayı satışa sunuyor. 

Bu yıl sonuna kadar performansı çok yüksek yaklaşık 270 yarış tayını ''Şampiyon At Sahibine Koşuyor" sloganıyla satmayı planlayan TİGEM, bu kapsamda ilk olarak Anadolu Tarım İşletmesinde yetiştirilen 57 safkan Arap koşu tayını, 4 Haziran'da Karacabey Tarım İşletmesinde açık artırmaya çıkaracak. 

İhalede, 2010 doğumlu 2 baş erkek, 2011 doğumlu 11 baş erkek, 8 baş dişi, 2012 doğumlu 18 baş erkek, 18 baş dişi safkan Arap tayı olmak üzere toplam 57 baş tay tek tek açık artırmayla satışa sunulacak.

Tay başına 5 bin lira geçici teminat bedeli verilecek ihalede, satın alınacak tayın bedeli peşin ödenebileceği gibi, yüzde 50'sini peşin, geriye kalanı ise teminat mektubuyla 5 ay vadeli de ödenebilecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.