Piramit Haber

Roma'dan Salih'e övgü yazısı

Spor

AS Roma Kulübü, yeni transferi Salih Uçan'ı, efsane futbolcu Francesco Totti'yle kıyasladı.

Milli futbolcu Salih Uçan'ın Fenerbahçe'den Roma'ya kiralanmasının yankıları halen daha sürüyor:
Dünkü imza töreniyle birlikte genç futbolcuyu iki yıllığına kiralayan Roma, bugün resmi internet sitesinden yayınladığı yazıda Salih'e övgüler yağdırdı. 20 yaşındaki futbolcu, kulübün efsane ismi Totti'yle kıyaslandı.

İşte AS Roma Kulübü'nün internet sitesinde yayınlanan Salih Uçan tanıtımı:
"Ne zaman topa dokunsa bir şeyler oluyor. Hiçbir zaman sıradan pas vermez. Takım arkadaşına bir iki metrelik pas atıp sonrasında toptan kaçmaya çalışmaz. Kapalı olan savunmaları açmak için uğraşır.

Bir anda oyunun dengesini değiştirebilir. Bir topuk pasıyla takım arkadaşını aniden pozisyona sokar. Kısaca, top ondaysa rakip takım için tehlike vardır.

Salih Uçan çok kaliteli bir oyuncu. Muhteşem fiziğinin yanısıra topa ipeksi dokunuşlar yapar. Akdeniz'in Marmaris limanına yakın bir yerden gelen 20 yaşındaki yıldız, kolayca hatırlanabilecek bir saç stiline sahip. Henüz Bucaspor'dayken kendini tanıttı ve ülkesinin milli takımında forma giydi. 

Her şeyden öte, onun sağlam ve sarsılmaz bir karakteri var. Kalitesini, sahada futbol oynarken açıkça görebilirsiniz. Her zaman sorumluluk alarak oynayan ve başarılı sonuçlar çıkarabilen biri.

Örnek mi verelim? Fenerbahçe'nin Orduspor
'a karşı oynadığı maçta attığı gole bakın. Topu ceza sahasında alıyor. Kaleci iyi yer tutmuş, kale çizgisinden yalnızca birkaç adım önde duruyor.
Ancak Salih, olağanüstü bir aşırtma golü atıyor. Bu golü, Romalılara şöyle anlatalım;
Totti'nin 2003-2004 sezonundaki 5-0'lık Brescia karşılaşmasında attığı "cucchaio" (kaşık) golü ile kıyaslayabilirsiniz. 

Akranlarına göre olağaüstü bir top tekniği var. Roma böyle bir oyuncuyu transfer etme fırsatını kaçıramazdı. Roma ona yatırım yaptı ve Serie A'da oynayacağı ilk maçı sabırsızlıkla bekliyor."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.