Piramit Haber

Prandelli: Galatasaray'a şampiyonluk için geldim

Spor

Cesare Prandelli, Florya'daki ilk idmanına çıktı. Oyunculardan önce sahaya gelen İtalyan teknik adam, hepsini girişte karşıladı, tek tek ellerini sıktı. Deneyimli teknik patron, daha sonra öğrencileriyle kısa bir toplantı yaparak, "Galatasaray'a şampiyonluk için geldim. Tek hedefimiz bu" diyerek iddiasını ortaya koydu.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Cesare Prandelli dönemi dün başladı. Basına açık olan Prandelli'li ilk idmana medyanın ilgisi büyük oldu. İtalyan çalıştırıcı, idman sahasına oyunculardan önce çıktı. Daha sonra antrenman sahasının kapısında, futbolcuların hepsiyle tek tek tokalaştı.
Öğrencilerine oldukça samimi bir şekilde yaklaştı. Cesare Prandelli, idman başlamadan önce oyuncularla kısa bir toplantı yaptı. Buradaki konuşmasında, "Galatasaray'a şampiyonluk için geldim. Başkanla her görüşmemizde sadece bunu konuştuk.

Bizim için başka bir alternatif yok" ifadelerini kullandı.

Ekibini tanıttı
Prandelli, "Bugünü senenin ilk günü gibi düşünün. Şampiyonluk için sadece futbolcular değil, tüm çalışanlarımızın da bizim yanımızda olması, destek vermesi gerekiyor" diye konuştu. İtalyan teknik adam daha sonra tek tek yardımcılarını tanıttı.

Ardından, "Taffarel'i az kalsın unutuyordum. Onu futbol oynarken bıraktığımız yerde buldum" diyerek espri yaptı. Prandelli ayrıca futbolculara, "Yardımcılarımla konuşurken kendinizi benimle konuşmuş sayabilirsiniz" dedi. 

Pestillerini çıkardı!
Galatasaraylı oyuncular tanışma faslının ardından antrenmana geçti. Düz koşunun ardından önce kondiyon çalışması yapıldı. Ardından dar alanda çift kale maç oynandı. Yüksek tempoda geçen antrenmanda Prandelli adeta öğrencilerinin pestilini çıkarttı.

Daha ilk günden futbolcuları fazlasıyla zorladı. İdmanda izinli olan Melo, Selçuk, Olcan, Burak ve Aydın
gibi futbolcular yer almadı. Prandelli'nin Avusturya'ya götürmeyeceğini açıkladığı 10 oyuncuya 3 gün izin verildi. Bu futbolcular pazartesi gününden itibaren antrenör eşliğinde çalışmalara başlayacak.
'Gözün nasıl oldu Semih?'
Oyuncuların tek tek elini sıkan Prandelli, Semih Kaya ile kısa süre sohbet etti. Gözünden küçük bir operasyon geçiren başarılı stopere son durumunu soran İtalyan çalıştırıcı, "Talihsiz bir kaza yaşamışsın. Geçmiş olsun" dedikten sonra Semih'i sahaya gönderdi.

Bruma'ya yakın ilgi
Prandelli'nin özel olarak ilgilendiği bir diğer oyuncu da Bruma'ydı. Başarılı çalıştırıcı, başka bir takıma kiralanacağı öne sürülen genç futbolcuyla kısa süreli bir görüşme yaptı. Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlığın ardından son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Son kurbanı Erdal Keser

10 oyuncuyu Avusturya kampına götürmeyen Prandelli, Erdal Keser'in de biletini kesti. İtalyan hocanın, Ünal Aysal'la yaptığı görüşmede, "Ekibim yeterli. Sayın Erdal Keser ile hiçbir şekilde çalışmayı düşünmüyorum" dediği öğrenildi.

Aysal'ın da bunun üzerine Erdal Keser'in Galatasaray'daki görevine son verdiği kaydedildi. Keser, 8 Haziran'da Sarı-Kırmızılı kulüpte sportif direktör olarak göreve başlamış, Prandelli'nin teknik heyetinde de yer alacağı belirtilmişti.

Sarı-Kırmızılılar'da durumu belirsiz olan bir diğer isim ise Muhsin Ertuğral. Erdal Keser'den 1 hafta sonra, 15 Haziran'da göreve başlayan Ertuğral da Ünal Aysal'ın başdanışmanı olmuş, sportif direktörlüğe geçebileceği de kaydedilmişti. Ancak Muhsin Ertuğral'ın görev tanımlaması da henüz netlik kazanmış değil.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.