Piramit Haber

Potadaki 28 milyon liralık prim

Spor

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2010'daki dünya ikinciliği için dağıtılan 28 milyon liralık primle ilgili açıklamalarda bulundu.

ANKARA - Hüseyin Yeşilkavak

Turgay Demirel, AA muhabirine, Türkiye'de düzenlenen 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda elde edilen ikinciliğin ödüllendirilmesi amacıyla (A) Milli Erkek Takımı'na 28 milyon lira tutarındaki başarı primlerinin dağıtıldığını ve bu dağıtımla ilgili kamuoyuna gerekli açıklamayı yaptıklarını anımsattı. 

Açıklamaya rağmen, konunun hala spor kamuoyunda konuşulduğunu ifade eden Demirel, ''Özellikle bir kaç gazeteci... Konuyu tam anlamayan, okumayan, takip etmeyen ya da sadece kötü niyetle, art niyetle bu konuyu polemik konusu yapan kişiler var. Onların bu vermeye çalıştıkları zarar ne bana, ne basketbola oluyor. Bu verilen zarar ülkemize, Türkiye'ye oluyor. Çünkü yanlış bilgilerle, yanlış düşüncelerle suçlamalarda bulunuyorlar'' diye konuştu. 

Demirel, ''Daha sonra bu çek tabi ki Spor Genel Müdürlüğü tarafından geri alındı. Fakat bizim hesabımıza daha sonra Spor Toto'dan yaptığımız reklam karşılığı, anlaşma karşılığı bir kaynak olarak geldi. Bu kaynak gelir gelmez sporculara ve teknik kadroya hak ettikleri ölçüde primleri vergi ve tahakkuk kesilerek dağıtıldı. Onun dışında kalan 1 milyon liralık toplamda bu 2010 organizasyonunun çok başarılı geçmesi için çalışan yaklaşık 35 kişilik bir kadroya dağıtıldı. Bunların arasında Anadolu Ajansı yok'' diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.