Piramit Haber

Potada kadınlar derbisine doğru

Spor

Galatasaray Menajeri Erdem, ''Fenerbahçe maçını evimizde oynamanın avantajını kullanmamız gerekiyor'' dedi..


İSTANBUL - Ercan Çakar

Galatasaray Kadın Takımı Menajeri Müge Erdem, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde yarın Fenerbahçe ile oynayacakları derbi karşılaşmasında saha avantajlarını kullanmak istediklerini ifade etti.


Erdem, Fenerbahçe'ye ligin ilk yarısında deplasmanda 83-67 yenildiklerini hatırlatarak, ''Şimdi ezeli rakibimiz ve ebedi dostumuzla sahamızda oynayacağız. Bu maçı kazanarak rövanşı almak istiyoruz. Takımımızın enerji ve moral durumu iyi düzeyde. Bu önemli karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz'' diye konuştu.


Erdem, zorlu bir süreçte üst üste deplasman maçları yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
''Zorlu bir programımız vardı. Bizim için inişli çıkışlı bir periyot oldu. Deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kaybettik. Ardından da Homend Antakya Belediyesi ile karşılaştık ve kazandık. Şimdi sahamızda güçlü rakibimiz Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Bu maçı evimizde oynamamız bizim için çok büyük bir avantaj. Bu avantajımızı kullanmamız gerekiyor. Bu önemli maçta taraftarımızın yanımızda olması bize çok büyük güç verecektir. İnşallah dostluk içinde geçen bir maç olur.''

Temkinli oynayacaklar

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın ise Galatasaray ile yapacakları derbi maçta temkinli oynayarak, galip geleceklerine inandığını söyledi.


Akın, ligde son yıllarda rakiplerine büyük üstünlük kurduklarını vurgulayarak, ''Galatasaray derbisinin atmosferi farklı olur. Ligde 7 yıl üst üste şampiyon olmuş bir ekibiz. Herkes bizi yenmek istiyor. Bizi yenmek isteyen rakiplerin başında da Galatasaray geliyor. Rakibimiz 7 yıl üst üste şampiyon olmuş bir ekibi yenmek isteyecek. Bunun bilinciyle maça çıkacağız'' diye konuştu. 
Deplasmandaki karşılaşmada temkinli bir şekilde mücadele edeceklerini anlatan Didem Akın, şöyle devam etti:


''FIBA Avrupa Ligi'ndeki sekizli final öncesinde deplasmanda oynayacağımız Galatasaray derbisini kazanmak istiyoruz. Takımımızda şu anda eksik oyuncu bulunmuyor. İnşallah kazanarak liderliğimizi devam ettireceğiz. Ligin ilk yarısında yapılan maçı da kazanmıştık. Ancak derbi maçların ayrı bir havası var. Daha temkinli, daha iyi oynayan taraf olmak istiyoruz. İnşallah maçta hep kontrol bizde olur ve deplasmandan galibiyetle döneriz.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.