Piramit Haber

PARAŞÜT FACİASI!

Spor

UEFA yetkilileri paraşütle gelen fişekleri kameraya çekti, ardından rapor etti. Para cezası alması beklenen F.Bahçe, Disiplin Kurulu’na gönderildi. Taraftar grupları, kamuoyunun tepkisini çeken olayın sorumluluğunu almak istemedi. Milliyet’in bu konudaki sorularına “Biz değiliz” yanıtı verildi. Genç Fenerbahçeliler’in maç sırasında twitter hesaplarından paylaştıkları “Vecihi geliyor” etiketli mesajları ve yorumlar ise bu grubu işaret etti. Avrupa basını konuyu gündeme alırken, maçın üç dakika durmasına yol açan gösteri için “İlginç, güzel bir o kadar da holigansı” yorumları yapıldı

Avrupa Kupaları’nda bu sezon oynadığı maçlarda taraftarının yaktığı meşaleler ve çıkardığı olaylar yüzünden BATE Borisov rövanşını seyircisiz oynamak zorunda kalan Fenerbahçe’nin başı bir kez daha ağrıdı. Karşılaşmanın ikinci yarısında stat dışındaki taraftarların attığı deniz fişeklerinin sahaya düşmesi ve bu yüzden oyunun bir süre durması sarı-lacivertli kulübün imajını bir kez daha zedeledi. UEFA yetkilileri paraşütle sahaya yabancı madde yağmasını şaşkınlıkla izlerken, hemen kameraya sarıldıkları ve tüm yaşananları görüntüledikleri öğrenildi. Bunun üzerine Fenerbahçeli Kulübü yetkililerinin devreye girdiği ve olayın raporlanmaması için uğraş verdiği, ancak olumsuz yanıt alındığı kaydedildi.
Sarı-lacivertliler olayın saha dışında yaşandığını ve kulübü bağlamayacağını anlatmaya çalışsalar da UEFA yetkilileri geri adım atmadı. Disiplin Kurulu’na sevkedilen F.Bahçe’nin yeniden saha kapama cezası almasının düşük bir ihtimal olduğu ancak para cezasının gelebileceği belirlendi.

BİZ YAPMADIK!
Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaşanan bu tatsız olayın sorumluluğunu ise hiçbir taraftar grubu üstlenmedi. Milliyet’in konuyla ilgili sorularına “Biz yapmadık” karşılığı verilse de Genç Fenerbahçeliler grubunun twitter hesabındaki fotoğraflar ve yorumlar gözlerden kaçmadı. Şener Şen’nin aşık bir pilotu canlandırdığı filmden esinlenen GFB’nin üyeleri twitter üzerinden “Vecihi Geliyor” etiketi ile sayısız mesaj atarken, adeta kendilerini ele verdiler.

AVRUPA ŞAŞKIN
Fenerbahçe - BATE Borisov maçındaki bu ilginç görüntüler dün Avrupa’nın da konuştuğu konuların başında geldi.
İngilizler’in saygın gazetelerinden Daily Mail’in internet edisyonunda yer alan haberde oyunun sahaya düşen meşale yüzünden üç dakika durduğu belirtilirken, söz konusu yasaklı maddenin paraşütle Fenerbahçe yedek kulübesine iniş görüntülerine yer verildi. Ünlü spor blog sitesi Dirty Tackle da, “İlginç, güzel bir o kadar da holigansı ruhlar” yorumunu yaptı. Sarı-lacivertli taraftarların altına imza attığı bu ilginç olayı önde gelen haber ajansları Reuters ve Assocation Press (AP) de birçok fotoğrafla servis etti.

350 metreye çıkıyor, 40 saniye yanıyor

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda maçın durmasına yol açan cisimlerin meşale ya da havai fişek olmadığı ortaya çıktı. Taraftarların denizcilerin güvenlik ve sinyal göndermek için kullandığı paraşütlü işaret fişekleri attığı belirlendi. 350 metre yüksekliğe kadar çıkabilen ve 40 saniye yanma süresi bulunan fişeklerin daha önce Alex de Souza’nın ülkesine uğurlanması sırasında da kullanıldığı ifade edildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.