Piramit Haber

Özel sporcular destek arıyor

Spor

Özel Olimpiyatlar Türkiye Ulusal Direktörü Gürel, özel olimpiyatların tamamen kendi yağıyla kavrulmaya çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi..


İSTANBUL - Emrah Oktay

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Melih Gürel, dünyada 224 ülkenin 170'inde özel olimpiyat programının uygulandığına vurgu yaparak, ''Benim bildiğim kadarıyla Rusya ve Türk cumhuriyetlerinde devlet yardımı var. Onun haricinde hiçbir ülkede devlet yardımı yok. Özel olimpiyatlar tamamen kendi yağıyla kavrulmaya çalışan bir sivil toplum örgütü. Biz de aynı şekilde dernek çatısı altındayız. Tamamen özel sektörden gelecek yardımlarla ayakta kalamaya çalışıyoruz. Bu dernekte Dilek Sabancı'nın çok büyük katkıları var. Onun destekleriyle yürümeye çalışıyoruz. İşlevsel olarak aslında böyle olmamak gerek. Maalesef belli kişilerde ve belli sponsorlarda kalıyoruz. Düzenli olarak bir sponsor akışımız yok'' şeklinde konuştu.

2013 Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları'ndan toplam 6 madalyayla dönen Türk sporcuların, oyunların düzenlendiği Güney Kore'de çok güzel anlar yaşadığını kaydeden Gürel, şöyle devam etti:
''Turnuvalara götürdüğümüz çocukların yüzde 99'u kendi şehirlerinin dışına çıkmış değiller. Şimdi ise kilometrelerce uzakta bir yere giderek rüya gibi 11 gün geçirdiler. Buradan 6 madalyayla döndük. Çok güzel zaman geçirdik. Çocuklarımızın hepsi de çok büyük zevk aldılar. Sadece spor değil, kültürel etkinliklerin de içinde bulunduk. İnşallah bundan sonraki dünya oyunları için başka çocukları da götürme imkanı buluruz.'' 

Tamamen bir sosyal sorumluluk projesi

Gürel, özel sporcularla ilgilenirken para amacı gütmediklerini aktararak, ''Bu tamamen bir sosyal sorumluluk projesi. Derneğimizde 6 çalışan var. Diğer arkadaşlarımızın hepsi gönüllülerden oluşuyor. Bu işin sosyal sorumluluk tarafı çok daha ağır basıyor. Bir para ve kar amacı gütmüyoruz. Şu anda Türkiye'de 15 bin civarında sporcumuz var. Bu sporcularımızın hepsi zihinsel engelli okullarından geliyor. Bu sporcuların hepsine de spor yaptırma imkanına sahip değiliz. Bir yılda yaklaşık 4 bin zihinsel engelli çocuğa spor yaptırmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.