Piramit Haber

Otoritelerden Mehmet Okur yorumu

Spor

Basketbol otoriteleri, eski milli oyuncunun basketbola veda etmesini AA'ya değerlendirdi.

İSTANBUL - Erkan Tiryaki

Milli Takımlar İdari Menajeri Akkaş, Okur'un ppor hayatının bu kadar erken bitmesine üzüldüğünü belirterek, ''Bundan sonra da inşallah basketbolun içinde kalıp, tecrübelerini Türk sporcularına, Türk gençlerine aktararak basketbola hizmet etmeye devam eder'' şeklinde konuştu.

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman, Mehmet Okur'un örnek bir oyuncu olduğunu ifade ederek, ''Kendisi Türk basketbolunun sembol isimlerinden biri. NBA'de kazandığı başarılar geçmişte hayal bile edilemezdi. Türk gençlerine hem kişiliğiyle, hem oyunculuğuyla örnek bir basketbolcuydu'' diye konuştu.

Tecrübeli antrenör, Okur'un çok fazla sakatlık yaşadığı için basketbolu bırakmak zorunda kaldığını ve bundan sonra Türk basketbolunun içinde farklı alanlarda hizmet edeceğine inandığını dile getirdi.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun de o zamanki adıyla Efes Pilsen'le 2001 yılında FIBA Suprolig'de Avrupa üçüncülüğü sevincini Okur ile birlikte yaşadıklarını aktarırken, ''Bize büyük katkısı oldu. Kendisini, davranışları olarak bulunduğu sürede, yapıcı, çalışkan, hedefleri olan ve tutturan bir oyuncu olarak hatırlayacağız. Türk basketbolunu NBA'de gururla temsil etti'' dedi.

Tecrübeli basketbol antrenörü Nihat İziç ise Mehmet Okur'un Türkiye'nin en önemli basketbolcularından biri olduğunu vurgulayarak, ''Maalesef şansız sakatlıklardan dolayı basketbolu bırakmak zorunda kaldı. Sakatlıklar olmasaydı en az 2-3 yıl daha NBA'de üst düzey oynayabilirdi'' şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.