Piramit Haber

Olimpiyat ''engeli'' kalkacak

Spor

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, her engelliye ulaşarak, paralimpik oyunlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcu sayısını artırmayı hedefliyor..



İZMİR - Halil Şahin

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, 2013'ü ''engellilerde spor yılı'' ilan etmesinin ardından, her engelliye ulaşarak, paralimpik oyunlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcu sayısını artırmayı hedefliyor.

Federasyonun yeni başkanı Birol Aydın, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi yalnızca Ayşegül Tahtakale'nin temsil ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Evinden hiç çıkmamış engelli çocuklarımız var, onlara ulaşmak istiyoruz. Onların 10 adım yürümesi bile bizim için spordur. Madalya vererek, mutlu olmalarını, başarma duygusunu hissetmelerini sağlamayı istiyoruz. En büyük hedefimiz engelli çocukların eğitimle neler başaracağını göstermek. Her engellinin spor yapmasını sağlamak için çalışmalara başladık. Özel sporcu sayısının artması uluslararası müsabakalara katılıma da olumlu yansıyacak. Daha çok sporcu arasından daha iyisini seçme şansımız olacak. Hedefimiz olimpiyatlara daha fazla özel sporcu ile katılmak. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na tek sporcu ile katılmıştık, 2016 Rio'ya en az 10 sporcu ile katılacağız.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.